Dagens middagstips
fra meg...
Er du litt sånn som meg, at du går litt middagslei til tider...? Ikke at du nødvendigvis ikke har lyst på middag, men at det rett og slett er vanskelig å komme på noe godt å spise....
Ofte går det kanskje litt i det samme, og da liker i allefall jeg å bli inspirert til å lage noe nytt. For det å lage mat, handler jo i stor grad om kreativitet, og å teste ut nye råvarer:)
Bildet over foreviget jeg i går, rett og slett fordi det er en så god, og ikke minst sunn rett, at jeg ønsket å dele den med dere i dag. Denne er superenkel å tilberede, og tar 20-30 min i stekeovnen. (200 grader.)
Det er rett og slett kyllingfilet, som er lagt lagvis i en ildfast form, med bakepapir i bunn (viktig). Rundt kyllingen legges maaange sitron skiver, gjerne oppå også. Og til slutt strør du over hakket, frisk rosmarin. Kombinasjonen av sitron og rosmarin er en favoritt her i huset, og jeg synes nesten det smaker bedre til kylling enn til lam;) Har du feks. timian, er det også et godt alternativ.
Sitron bruker jeg selv i nesten all slags mat, den setter liksom en spiss på det hele, og balanserer det sure og søte. Når jeg i tillegg har en sønn, som kan spise en sitronbåt, uten i det heletatt å rykke på nesa, så har jeg begynt å lure på om det ligger genetisk...;)
Kyllingen blir veldig saftig av all sitronsaften, og ved å stekes i ovnen, vil det legge seg masse god kraft i bunn av formen. Server kyllingen med en sprø salat med oljedressing, eventuelt også basmatiris til de som er litt ekstra sultne...;)
Tusen hjertelig takk for alle gode tips og anbefalinger i gårsdagens innlegg! Det er tydelig at en del av dere er ganske samstemte, og jeg skal ta en titt innom alle linkene dere la igjen, og se om jeg blir litt klokere med tanke på dette valget...
Nå er jeg i full gang med snekring her hjemme. Det dreier seg om rekvisitter til Jotun utstillingen, og jeg tror det kommer til å bli kjempebra:)
nyt dagen
klem Kjersti