mandag 28. februar 2011


Tak over hodet
Som flere av dere vet, har vi jo det siste året planlagt våres nye tilbygg på huset. Mange valg skal taes, og  noen ganger må man også ofre noe for noe annet... Dette kommer nok ikke til å bli en "byggeblogg", men jeg deler mer enn gjerne de materialvalg og løsninger som vi velger å gå for:)
Jeg har jo skrevet tidligere at vi ønsket oss zinktak, og jeg hadde vel aldri trodd at jeg skulle bli overbevist om å velge noe annet heller...
Nå har det seg sånn at vi har blitt frarådet zink av flere aktører, da det har vist seg å ikke leve opp til de krav som stilles. I tillegg er prisen helt enorm, da det kreves mye ekstra forarbeid og materialet i seg selv er veldig dyrt.

Da er det ekstra hyggelig å bli introdusert for et alternativ til en brøkdel av prisen, og som i tillegg gikk rett hjem hos oss begge:) Det er jo ikke lett å vite om alle muligheter som finnes...
Vi har vært forberedt på å måtte ofre zinktaket, men det eneste jeg visste var at jeg ikke ønsket å gå for vanlig bølget takstein.
Taket vi nå har falt for kommer fra leverandøren Benders, modellen heter Carisma, og steinene er helt flate. De fåes i ubehandlet betong (som på bildet), men også i malte varianter. Jeg likte veldig godt uttrykket, og det naturlige "fargespillet" i overflaten:)
Her kan dere se tegningene på huset vårt, jeg tror  og håper dette taket vil harmonere med tilbygget i hvit mur, samt det ekstisterende som skal kles i grå/brunt treverk.
Kanskje et tips til dere som står i samme i situasjon og har lyst til å velge noe annet enn tradisjonell takstein?:)


Ønsker dere alle en fin start på Mars måned:)
ett skritt nærmere våren dere...;)


klem Kjersti23 kommentarer:

 1. det ser kjempe flott ut OG jeg regner med at det IKKE ligner i det hele tatt på den steinen som vi valgte å ha i vinduskarmene våre ( i spania tar man jo vinduskarmene uvendig) Det passet så ypperlig til material valget og fargene vi hadde valgt - MEN det viste seg etter at vi hadde lagt det på plass at vannet rant TVERS IGJENNOM og vi måtte da bruke aluminium OPPÅ (=dobbelkostnad) for at det skulle holde fuktighet og vann ute - men det har uansett ikke blitt så bra som det burde.
  Jeg mener de kan jo ikke anbefale et materialet som tak uten at det er vanntett!!! Og for alt det jeg vet skal dere ha vanlig skingel plater under - noe som jo er tett av seg selv - mens betong platene er pynten for å si det på en måte OPPÅ. Vi sliter nemlig med at vårt hus ikke har blitt så vann tett som det skulle pga valg av moderne og flotte materialer som absolutt ikke holder standar i det hele tatt - vi ser at flere som har brukt samme murstein som oss, nå MALER steinene, selv om jo vår ide var å bruke hvit murstein for å få vedlikeholdsfri stein - og det kan hende vi også til slutt må bite i det sure eple og male vi også - og det er såå synd - ikke bare pga pengene det koster oss, men pga at det er bortkastet penger på et materiale som ikke holder mål!!
  Gleder meg sånn til å se hvordan det blir for dere - uttrolig tunge og vanskelige valg man må ta - penger og det uttrykket man ønsker seg m prøve å spille på samme lag - og det er ikke laltid like lett - MEN glem nå ikke det praktiske oppi det hele - mest mulig vedlikeholdsfritt er å tenke framover!!
  LYKKE TIL!!!

  SvarSlett
 2. Dette var fint:) Har dere sett på Icopal sin Decra, Stratos. http://www.icopal.no/Produkter/Skraa%20tak/Decra/Stratos.aspx
  Den er også veldig fin :)
  Lykke til.
  Klem J.

  SvarSlett
 3. Kjempe spennende prosjekt på gang hos dere : ) Her planlegges også utbygging...men bare et lite soverom som kommer under verandaen...så slipper å begynne med tak og div .... Gleder meg uansett til å komme igang!!
  Ha en fin ny uke : ) Og kom gjerne innom meg å bli med på Giwe away om du vil : )
  Klem Tove

  SvarSlett
 4. Så spennande med byggeprosjekt! Gler meg til å sjå etterkvart! Og dette taket ser jo flott ut! Ikkje dumt når prisen er fin òg!

  fin kveld til deg!
  Klem

  SvarSlett
 5. Vilket snyggt tak!! :) Riktigt bra alternativ till zinktak!

  Ha en mysig kväll!

  Kram Linda

  SvarSlett
 6. kommer til å bli
  råååfint!

  klem :)

  SvarSlett
 7. spennende husprosjekt
  den varianten der så lekker ut

  mange fine innlegg siden sist jeg var innom.

  beste hilsner fra
  Åpent hus

  SvarSlett
 8. Hei Kjersti!

  Sånt tak hadde jeg også tatt om vi skulle ha hatt den type hus!! Utrolig fint!

  Lykke til videre i den store jungelen av valg :)

  Klem
  Amalie

  SvarSlett
 9. Kjempe-KULT tak, Kjersti!! Passer detinitivt veldig godt til det kommende huset deres:)) Vi har også Benders ubehandlet (men bølget da;) Men jeg liker veldig godt det røffe finishen og det naturlige fargespillet du beskriver her.

  Masse lykke til videre med planleggingen av drømmehuset! *puh* Det er mye jobb, men gøy også!! Og du har jo full kontroll, vennen;))

  STOR klem
  Anette:)

  SvarSlett
 10. Kjempefine takpanner. Vi har sånne flate i betong, bare fra en annen leverandør. Vi er kjempefornøyde, håper dere også blir det:-)

  SvarSlett
 11. Dette blir sikkert kjempflott! Moro å kunne velge litt utenom det vanlige.... Lykke til! :-)

  SvarSlett
 12. Det är jättefint det där taket Kjersti! Jag har vän som precis har lagt det på sitt tak. Ni kommer att bli jättenöjda! Ha en skön vecka.

  Kram Jenny

  SvarSlett
 13. Det så veldig fint ut:)

  W

  SvarSlett
 14. Lekkert, virkelig lekkert! :) Jeg gleder meg slik til å se vennen!

  Jeg skal forøvrig på en Oslo tur nå i 2 dager! Si ifra om du tilfeldigvis skulle være i byen :-)

  Ha en fin dag, håper du har det fint!
  Klem J

  SvarSlett
 15. omg!!! is it concrete on roof?

  SvarSlett
 16. Jättefint..kommer bli så bra:)) Ska bli kul att se resultatet:)

  kram kråke

  SvarSlett
 17. Vi valgte kobber, det mørkner ganske raskt og blir gråsort....

  SvarSlett
 18. Dette taket ser rålekkert ut. Gleder meg til å se resultatet :)

  Klem, Mette

  SvarSlett
 19. Fin blogg! Her var det mye inspirasjon å hente for en som pusser opp :) Eirin

  SvarSlett
 20. Kjempeglad for det tipset, Kjersti!
  Vi skal bytte tak på huset vi skal ta over og har snakket litt om hva man skal velge.
  Fint å se flere alternativer :)

  Ps! Jeg har satt opp bloggen sin som en av mine 3 favoritter i siste innlegg ;)

  GOD HELG!

  Nina

  SvarSlett
 21. Har alltid også hatt lyst på noe annet enn vanlig takstein. Vi lurte lenge på skifer, men det ble rett og slett alt(!) for dyrt.

  Da vi var på boligmesse i Kristiansand sist helg kom vi over en stand som hadde slike i betong. De hadde også noen andre liknet, men et annet materiale og en liten "bøy på bunnen" veldig dårlig forklart, men de var ikke helt rett om du skjønner. De heter turmalin og var en del dyrere enn betong, men var visst ut vår levealder, vi er 22;) Du kan se dem her: http://www.monier.no/for-proff/nyhetsbrev/taket-i-fokus-nr-1-2009/turmalin-den-nye-flate-tegltaksteinen.html.

  Spennende med noe litt anderledes og vi hadde jo fått litt den skifer looken vi liker så godt:) Du får oppdatere her på bloggen om du velger betong, det så veldig stilig ut det også:D

  Ønsker deg en kjempefin lørdag!

  SvarSlett
 22. Takk for et fint tips!!!!
  Vi er også i ferd med å starte byggeprosessen, etter å være i mål med tegninger nå.

  Linken er herved lagret :)
  ha en fin dag, Lena.

  SvarSlett