fredag 29. oktober 2010


Forebygger mørketiden
med hvitt...






Jeg er jo ikke akkurat kjent for å omringe meg med masse farger, og jeg klarer det nok ikke helt når årets største høytid står for tur heller... Legg merke til at jeg ikke nevner navnet på denne høytiden, for jeg veeet det er litt i tidligste laget å starte forberedelsene allerede nå...;)
Men jeg satte igang med å strikke koppvarmere her om dagen, og ble fristet til en liten "hvit styling" seanse. Jeg er igang med flere koppvarmere, og skal legge ut oppskrift når de er klare. Jeg har sett lignende i et magasin, men fant det dessverre ikke, så det ble på øyemål istedetfor;)
Varm kakao (i allefall før jeg begynte å ta bildene), marshmallows på pinne, levende lys og fyr i peisen, en perfekt vintersetting for meg! Hvitt på hvitt;)






Og når jeg først har publisert årets første innlegg med assosiasjoner til j...en så kan jeg ikke garantere at jeg klarer å holde meg så mye lenger med andre lignende sysler heller...
De ukene i årene er jo over i en fei, så derfor synes jeg det er greit å komme litt i forkjøpet! Har jo sett at noen av dere andre har startet så smått også, så jeg er jo ikke helt alene om å lengte...;)






En litt annerledes helg står for tur! Jeg skal nemlig møte to bloggvenninner i Oslo, for aller første gang i dag! Det er jo bare så utrolig spennende, og jeg er overbevist om at praten kommer til å gå i ett;) Hotell og restaurant er booket, og jeg ser frem til en skikkelig jentekveld, der vi kan få bli enda bedre kjent med hverandre...
Det er utrolig hvordan bloggen har ført til at man blir kjent med personer fra alle kanter av landet, (og utlandet), som man aldri ville ha visst eksisterte engang om det ikke var for vår felles lidenskap for interiør! 
Kanskje kommer jeg til å vise noen bilder her litt senere også...;)



Ønsker dere alle en strålende helg

klem Kjersti





onsdag 27. oktober 2010


Kos med strikk
høstens favorittplagg...




Etter at jeg postet forrige innlegg har jeg fått ganske så mange spørsmål om hvor strikkejakken min er fra. (håper det er greit for dere som har mailet meg at jeg gir et felles svar her). Flere av dere visste det jo, og den kommer fra høstkolleksjonen til Odd Molly. Jakken heter Wool Mix Long Cardigan, og er en blanding av akryl, ull og alpakka. 
Den er ikke akkurat slankende, men utrolig deilig å bare slenge rundt i, eller ha på seg i stedet for ytterjakke, de dagene det ikke er altfor kaldt ute. 
Selv valgte jeg str. 1 i denne jakken, da jeg har hørt at de er litt store. I ettertid har jeg følt at jeg kanskje burde valgt str. 2, som er det jeg pleier å bruke i OM. De skal jo være litt romslige, og kan fort bli korte på armene...
Det jeg liker spesielt godt med denne er faktisk fargen. Jeg er veldig glad i offwhite cardigans, men denne er liksom en mellomting av offewhite og beige. Vintage Chalk heter den, og den passer til absolutt alt jeg har i skapet. Dere kan kanskje se forskjellen fra de offwhite ullsokkene mine...?;)

Jeg vet den er utsolgt mange steder, men det finnes både svenske og danske nettbutikker som har den inne har jeg sett.
Jeg var nemlig så dum å drøye det noen uker før jeg kjøpte den selv, og da måtte jeg ta en leterunde på nettet før jeg fikk napp;)

Ankelstøvlettene mine var det også flere som lurte på hvor var i fra, og nei (dessverre), det er ikke Acne, men de ligner veeeldig, og koster ganske mye mindre;)
De kommer fra Roots, og selges bl a hos DNA butikkene. De kom tidlig i høst, men det går jo ann å ta en ringerunde å høre...

Jeg pleier jo sjelden å vise klær her på bloggen, så det var ikke i mine tanker å skrive hvor de kom fra. Jeg skal huske på det til en annen gang;)

Og apropos strikk, jeg holder på noen småprosjekter her, som jeg håper å vise dere om ikke lenge!


Tusen takk for alle fine tilbakemeldinger på "titt tei" innlegget:)



Klem Kjersti



mandag 25. oktober 2010


Titt tei...
Kjersti sier hei


Nib har en ny utfordring på gang, og selv om jeg er presentert der, og noen av dere kjenner meg litt fra før, så kommer her en nærmere presentasjon av meg...



Jeg heter altså Kjersti, er 29 år, og bor på en liten øy utenfor Tønsberg, sammen med kjæresten min, Lars Erik, og sønnen vår, Lukas, på 2 år.
Bloggen ble til i mammapermisjonen, og hadde jeg visst hvor mye positivt den skulle føre med seg, hadde jeg nok aldri trodd det var mulig...
Jeg var ferdig utdannet Interiørkonsulent i 2005, og har i ettertid jobbet i interiørbutikk, hatt eget firma, samt jobbet med tegning og salg av kjøkken.
Nå om dagen går jeg rundt med maaange tanker inni hodet mitt, med tanke på jobb og karriere,  og jeg håper å få sette noen dem ut i live om ikke altfor lenge...;)
Samtidig så har jeg nå blitt en del av Nib gjengen, og det synes jeg er utrolig spennende:)

Inspirasjon
Helt frem til for et par år siden fant jeg nok mest inspirasjon i interiørmagasiner, og det er rett og slett kvalitetstid for meg å innta sofakroken med et nyinnkjøpt magasin.
De siste årene har jeg (naturlig nok) funnet masse inspirasjon på nettet, via blogger, og andre steder...
Men jeg kan i utgangspunktet bli inspirert over alt. På reiser, på biltur, i naturen, og sammen med venner.

Min favoritt
Jeg har sagt det før, men det må nok bli apotekerskapet, som jeg kapret til meg julen 2009. Det har funnet sin plass på kjøkkenet vårt, og rommer alt av småtterier;) Ville aldri vært foruten...

Drømmehjem
Oj oj, ikke lett...
Men jeg vil nok si at den dagen renoveringen av 50 talls huset vårt står helt ferdig, så vil jeg nok føle at det er så nærme et drømmehjem som jeg i realiteten kan se for meg. Det betyr mye å ha gjort alt selv, både med tanke på egne løsninger og det fysiske arbeidet som ligger bak, så jeg ser veldig frem til den dagen, og tror det vil gi en veldig tilfredstillende følelse.
Kunne jeg gått og plukket meg ut et hjem (uten å tenke økonomi), så ville jeg nok valgt et idyllisk gammelt småbruk, nær sjøen. Gjerne med et lite tun, gjestehus og danseplatting på brygga! Da skulle jeg bedt dere alle på bryggedans;)
Ellers er jeg veldig svak for gamle danske murhus, med hus og stall i samme bygning.

Uønsket
En Stressless og møbler som kun er skapt for komfort.
Jeg må innrømme at jeg tenker faktisk mer på utseendet når det kommer til møbler, og da får man heller sitte litt vondt!
Det skal sies at mine Plastic Chairs fra Eames, har en en helt fantastisk sittekomfort, mens Tolixene..., nei de skal jeg ikke kommentere;)

Det brenner
Selvfølgelig mine 2 gutter, men skal jeg tenke materielt, så må det bli mac´en med alle bildene, samt de møblene som ikke kan kjøpes for penger. Det betyr ikke at de nødvendigvis er så dyre, men at de er "one of a kind", og ikke lenger eksisterer i noen butikker. For å si det sånn; Eames og Tolix får ofres, fremfor apotekerskap, og slagbenk!

Gofølelsen
Det må være å tilbringe tid med familien min, gå tur rundt øya vår, grille pølser og bare koble ut:)
Alt får en ny dimensjon når man blir mamma, og det er så lite som skal til for å føle lykke. Små hverdagslige ting som et nuss på kinnet, ja det kan man leve lenge på...;)



Håper flere av dere tar utfordringen, og linker innlegget til Nib


Takk for meg:)






søndag 24. oktober 2010


Late morninger
og peisplaner...







(Foto Nicklas Rudfell via Hus & Hem)


Her går vi fortsatt i pysjen, og lillegutt ser "Sabeltann sangen" på Youtube for n´te gang;) Han er visst helten om dagen...

Jeg fikk en del spørsmål på mail i går om vår nåværende peis, samtidig som noen lurte på hvilke planer vi hadde for vår fremtidige.
Jeg fant en åpen grue peis i en Bo Bedre utgave for et par år tilbake som jeg likte veldig godt, og utseendet minner veldig om den på bildet over. (som jeg kom over hos Cherry Blossom).
Vi installerte varmepumpe i fjor, så vi ønsker nå en åpen løsning, uten innsats, mest for kosens skyld. Jeg liker så godt disse enkle variantene, og størrelsen på peishjørnet vårt, (som dere kan se på bildet øverst), hadde jo bare passet perfekt for en lignende løsning! Tenk så kos når vi sitter rundt spisebordet...
Drømmen hadde vært og fått den på plass før jul, men vi får se om tiden strekker til;)


Nå er det bare å sette igang med å lage Gulrotkaken fra ROOM, for vi skal i 1 års bursdag til en liten gutt i dag:)




Nyt dagen,

klem Kjersti


fredag 22. oktober 2010


Hvitt på bakken
peiskos inne...




Aldri i verden hadde jeg trodd da jeg var på en liten bloggrunde i går (og observerte de første "snøen daler ned" bildene fra dere lenger nord i landet), at jeg selv skulle poste et innlegg i samme kategori i dag...! Jeg ble faktisk litt misunnelig når jeg så bildene, for det er liksom noe spesielt med den første snøen... Men her sitter vi sannelig på Østlandet også, med et hvitt teppe ute, helt herlig:)

Aldri hadde jeg heller trodd jeg skulle blogge om den gamle hjørnepeisen vår, for planen er nemlig å bytte den ut før jul (håper jeg i allefall....)
Det er ikke det at jeg synes den er stygg, for den er faktisk veldig sjarmerende og varmer godt, men den passer liksom ikke helt inn med kjøkkenet, kræsjer rett og slett litt med helheten synes jeg...
Den står i hjørnet, til høyre for kjøkkenøya, og etter at vi også flyttet spisebordet nærmere kjøkkenet, ønsker vi nå en åpen grue, litt høyere opp på veggen:)
Hadde vi bodd i en gammel bygård, hadde jeg aldri ville kvittet meg med den, men jeg tror den løsningen vi har i tankene, kommer til å bli veldig bra!
Derfor er det jo litt hyggelig å forevige varmekilden vår, for vi har jo hatt noen fine år sammen...;)



Ønsker dere alle en fin start på helgen!

klem Kjersti



torsdag 21. oktober 2010


Planlegger utekos
i høstmørket...




Kanskje litt merkelig å begynne med "uteplass" tanker, når jeg ikke har vist bilder ute i hele sommer...
Men jeg har mine planer for hva jeg skal gjøre, og her ser dere noen av rekvisittene! Det sier seg selv at lys skaper både hygge og varme, så lyslenka fra Granit er selvskreven...
Det samme er skinnfellene som skal legges utover min hjemmesnekrede utebenk! Den lagde jeg i våres, men dere har ikke fått sett den ennå...;)



Det er flere prosjekt på gang her hjemme, og jeg kan si så mye som at 2 av de gamle sprossene som vises på bildet, inngår i et av disse. De skal gjenoppstå i ny drakt, og jeg håper vi får utnyttet helgen godt:)
Kjenner at hodet mitt har toppet seg med idéer i det siste, og nå gjenstår det bare å få sortert alle tankene, og gjøre dem til en realitet;)


Ønsker dere alle en deilig dag,
sol på himmelen og rim på bakken, herlig...

klem Kjersti


tirsdag 19. oktober 2010


Kolonihagen
en sjarmerende bakgårdsperle..




Jeg skrev på lørdag at jeg skulle en tur inn til Oslo og møte de andre NIB jentene, og det ble jo bare en utrolig koselig dag på alle måter! Hyggelig selskap i fantastiske omgivelser, da det jo bare bli bra;) 
Jeg ble så glad når de foreslo Kolonihagen på Frogner, for den kaféen har jeg lest om på noen andre blogger, og hengt meg litt opp i. Her ser dere kanskje hvorfor...:)




Vi tok trikken opp, tuslet inn i bakgården, og bare synet av uteserveringen var nok til at jeg forelsket meg helt. Parasoller med lyslenker, utebenker med skinnfeller, samt vakker beplantning, var med på å skape en lun og sjarmerende oaseKjølig som det jo var, gikk vi inn, og fant oss et koselige langbord som tilfeldigvis ble ledig!




Her koste vi oss i næmere 5 timer tror jeg, og med de rustikke veggene, den åpne murpeisen, samt de gamle møblene, gjorde alt dette til at det føltes mer som om jeg var hjemme hos noen på lunsj, enn på en kafé... Og når man sitter igjen med den følelsen, ja da har de, i mine øyne, virkelig lyktes med sitt konsept.




Jeg tok ikke så mange bilder, da vi først og fremst var der for å samarbeide om alt som skal skje i NIBs regi fremover. Men interiørbloggere som vi jo er, var det vel en selvfølge å forevige et sånt interiør;)
Så for dere som ennå ikke har vært der, anbefales et besøk på det varmeste...



Nyt dagen
klem Kjersti



søndag 17. oktober 2010



Med horisonten i sikte...




Idag, som for noen uker siden, tok vi oss en søndagstur til Hvasser. Bare det å kjøre ut dit er jo balsam for sjelen, og jeg drømmer meg bort i alle de idylliske strandeiendommene vi passerer på veien...
I dag tok vi turen til "Lilleskagen", en sandstrand med svaberg på hver av sidene, og god plass for de minste. Godt kledd med vindbukse og ullundertøy, da vi trodde det skulle være kaldere enn det var...;)




En litt småtrøtt Lukas som akkurat hadde våknet fra søvnen sin, var ikke kommet helt til seg selv når pappan bestemte seg for å knipse litt. Da var "minnan" (les smokken) god å ha;)
Det var helt vindstille, sola steiket, og det var så utrolig deilig å sette seg på et teppe, inntil fjellveggen, og bare nyte...


(foto:KjerstisLykke)


Man må  et lite stykke for å komme frem, og på bildet over kan dere se hva som viste seg mot slutten av stien. Klarer dere å se at trærne former en "hjerteåpning", og at strand og åpent hav viser seg fjernt der borte...? Neppe tilfeldig vel...?;)




Søndag på sitt beste;)
Klem Kjersti



lørdag 16. oktober 2010


Duften av nybakt brød
det er helgekos...





(foto:KjerstisLykke)



Jeg må innrømme at det er ikke hver helg jeg baker brød (faktisk alt for sjelden), men når jeg først gjør det, så skjønner jeg ikke at jeg ikke gjør dette oftere...
JA, det tar tid, med forheving, etterheving, og steking, men når man allikevel blir vekket mellom 6 og 7, så kan man jo like gjerne sette en deig på morgenkvisten!

Man kan ved små grep skape en vakkert dekket bord, uten logoer fra Gilde, Tine og Nora som tar all oppmerksomhet!
Selv har jeg fyllt opp norgesglass med eplesyltetøy, melka har kommet seg opp i favorittflaska fra Ikea, og osteklokke i glass står på ønskelista!
Skulle bare ønske at jeg hadde et litt bredere spisebord, for det er ikke plass til små mye mellom glass og tallerkner;)

Litt senere i dag setter jeg meg på toget til Oslo, for å møte NIB jentene, og det skal bli så kos:)
Og jeg vil ikke se bort ifra at det blir tid til litt (vindus)shopping også;)



nyt helgen,

klem Kjersti


torsdag 14. oktober 2010


Eieren av denne tøffe bilen...
altså min lille gutt




venter på disse tøffe skoene fra Bisgaard! Eller det vil si, det er vel heller mamman som venter, for lillegutt selv, aner jo ikke engang at de er på vei til vår postkasse;)
Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen, utvalget av klær og sko til gutter er så mye dårligere enn til jenter, så det blir alltid til at man må lete litt ekstra godt. Klart de skal kunne kle seg like fint de også;)






Bisgaard er en soleklar favoritt her i huset, både med tanke på kvalitet, komfort, og design.
Det irriterer meg litt at det på veldig mange klær og sko (til gutter), alltid må være noen mindre pene detaljer... Er dere ikke enige?
Disse vi har kjøpt nå er supertøffe, nøytrale i utseende, og passer derfor til ALT:)
Det jeg liker spesielt godt er den robuste gummisålen som beskytter tuppen av skoen, samtidig som den gjør noe med hele utseendet. Disse er ikke forede, da jeg håper at kulda skal drøye en stund til, men jeg har kjøpt dem litt romslige, så vi kan tre nedi en ullsåle.
Lukas har også gummistøvlene fra Bisgaard, og de kan jeg også anbefale på det varmeste.
Så får vi se, kanskje lillegutt til og med ønsker å posere for mamman når skoene er i hus...;)

Skoene er kjøpt på Sundbaby.dk, og finnes også i jentefarger.

Jeg ble så glad for alle tilbakemeldingene på huset i går, til tross for kluss med bildene (for noen av dere).  Selv er vi kjempefornøyde, og gleder oss masse til å ta fatt på dette livstidsprosjektet! For det kommer til å ta tid, tro meg...

(Jeg blir jo nesten nervøs når jeg skal publisere innlegget nå, for jeg håper ikke at det samme skjer med bildene, som i går. Vi får satse på at de dukker opp hos dere alle, og så får dere heller gi meg et tegn dersom problemet vedvarer...)




Ønsker alle en deilig dag

klem Kjersti




onsdag 13. oktober 2010



En liten sniktitt
på huset vårt!








(muligens litt uklare bilder, da oppløsning ikke var så høy)



Endelig kan jeg dele noen detaljer fra vårt fremtidige drømmehus med dere:)
Noen av dere husker kanskje DETTE innlegget, som jeg postet for snart et år siden, der jeg viste et bilde av det huset vi har brukt som inspirasjon, samt luftet noen tanker rundt hva vi (eller kanskje mest jeg) så for oss...

Vi begynte samarbeidet med arkitekt i Januar, og nå tror jeg sannelig vi nærmer oss en endelig løsning, både plan- og utseendemessig!
Vi ønsker oss et hus, helt ulikt noe annet, samtidig som det ikke skal bryte altfor mye med omgivelser og bebyggelsen rundt. 
Og stilen på det....? Tja hva skal jeg si... En herlig miks av new-england, "lille huset på prærien", nordisk, røft og maritimt:) 
Dette er vår drøm, og det føles så utrolig godt å fysisk kunne SE tegningene, drømmen føles plutselig mer som en realitet...

Jeg viser bare noen detaljer her i dag, da tilbygget ikke er helt klart ennå. Det dere ser her er vårt eksisterende hus, altså det vi bor i i dag. Her skal vi bytte alle vinduene, rive eksisterende terrasse, samt skifte kledning og tak. Hadde dere sett bilder fra fasaden vår idag, så tror jeg at jeg hadde mistet alle leserne mine (hihi), men når vi setter igang med byggingen skal jeg selvfølgelig vise renoveringen fra start til slutt.

Det jeg ser aller mest frem til, er nettopp å få nye vinduer! Guuud som jeg gleder meg til å få det store vinduet i spisedelen (som dere ser i front av huset), kan nesten ikke vente;) For meg er det vinduene som virkelig GJØR et hus, og da tenker jeg ikke bare fra utsidenHele romfølelsen innvendig vil virke mye lunere, og jeg vet at det ikke kommer til å bli sukkersøtt med sprosser, rett og slett med tanke på hvordan vi har inne. Jeg tror det blir en fin kontrast mot vår ellers enkle stil, kontraster, rustikke detaljer, og hvite flaterSå hva synes dere, ser dere meg i dette huset...?;)








nyt dagen,

klem Kjersti