mandag 11. oktober 2010


Nå kommer du til å bli skuffa...
skikkeli skuffa...

Jepp, dette er den nakne sannhet... 
Jeg eier nemlig hverken "pen servise", bestikk, eller glass! Egentlig så har jeg aldri vært så opptatt av den slags heller (tro det eller ei), og når vi heller ikke er gift, har det ikke vært noe tema å røske med seg alt av brosjyrer, og finne et fordi man ...
For det vil jeg nemlig ikke! Jeg ønsker meg et tidløst, klassisk servise, som allikevel ikke er kjedelig, og noe man ikke har sett hos alle andre. Derfor så trenger jeg tips fra dere! (Kan ikke tenke meg noen bedre å spørre enn nettopp dere:) 
Om ikke du har investert i dette selv foreløbig, så har du kanskje noen favoritter...??? 
Når det kommer til bestikk, så er jeg veldig svak for det tradisjonsrike Flat Rose. Det oser nostalgi av det, og jeg var så heldig å kjøpt noen deler på loppis tidligere i vår. Jeg liker alt fra dette til Skaugum, så nei det skal ikke være lett!
Disse tankene dukker nok opp i disse dager, rett og slett fordi jula bare er noen måneder unna, og julaften skal feires hjemme i år...
Jeg har lyst til å kjenne på den følelsen der man tar frem det fineste man har, og faktisk kan være litt stolt;)


Jeg hadde blitt kjempeglad for noen innspill og anbefalinger, det er jo bare tragisk å se de støvete Ikea glassene som tar seg mye bedre ut bak lås og slå;)
(Ikea pryder allerede de åpne hyllene i kjøkkenet, og til hverdags fungerer det forøvrig helt perfekt)Her stråler sola,
fin ukesstart til dere alle!

klem Kjersti

46 kommentarer:

 1. Kjekt å servere mat frå ekstra fint service ja☺
  Eg har hatt fiiint service, men gjekk lei av det so lot det stå igjen til eksen då eg flytta hehe☺ Men no skulle eg gjerne funne meg eit nytt å samle på.

  http://www.glassoginterior.no/default.pl?showPage=239&gclid=CNPw4J6yyqQCFQGHDgodAQ8sQg

  Eg syns Edme, og Jasper conran er fine☺
  Viss du går inn på ulike kjedar som selger service finn du nok liste over fin servicet dei selger☺
  Lykke til!

  Klem M♥

  SvarSlett
 2. Jeg vet ikke hva det heter men det er hvitt med sølvkant.Veldig tidløst og enkel å pynte til.
  God dag på øya:)

  SvarSlett
 3. Hei Vennen!
  Jeg har helller ingen serviser og bestikk, har en drøm om at vi kan begynne å samle på det når vi gifter oss! Det er jo så dyrt ...

  Gleder meg til å se hva du får av svar!

  godklem J

  SvarSlett
 4. "Tid" fra Porsgrunn Porselen er et nydelig hvitt servise med hvite årringer i kanten, nydelelig er det! Dette er min favoritt og det som fyller skapene her i huset;) Nathalie er også fra Porsgrunn og veldig enkelt og fint! Sølvtøyyndlingen min er Lilje, veldig tidløst, enkelt og staselig! Gleder meg til å dekke flotte julebord!!!!

  SvarSlett
 5. Jeg også elsker Edme, og Flat Rose.. Det som er så genialt med Flat Rose er at det selges også som 60 grams, altså en helt annen pris, bare litt mindre sølv. Jeg har begge deler og masse andre mønstre som jeg har arvet - blander det med stor frimodighet og stortrives med det. Samme med service - satser på hvitt, enten helhvitt, eller med sølv/gull-kant - synes det blir frodig og fint - lykke til med "julebordet". Varme tanker fra Cleo

  SvarSlett
 6. Enkelt og tidløst: Jasper Conran casual servise ( creme farget )

  SvarSlett
 7. Dere må jo bare gifte dere.Det er sånn man fyller skapene. ;)
  Vi giftet oss så tidlig at jeg ikke hadde de helt store tankene om hva vi skulle samle på. Har Skaugum fra PP og det er jeg ganske fornøyd med men er ikke sikker på at jeg hadde valgt akkurat det samme i dag.
  I sølv så har vi Arve. Det er veldig fint og klasisk.

  Det er utrolig koselig å dekke bordet med fine ting. Gleder meg veldig til jul her hjemme i år.

  Ha en kjempefin mandag Kjersti.

  Klem klem

  SvarSlett
 8. Hei!
  Tror jeg bare må innrømme at jeg heller aldri har brydd meg så mye om slikt ;) Men jeg har arvet et nydelig servise som jeg bruker masse!
  Men når det gjelder glass og bestikk kunne jeg også trengt noen tips ;)

  Ha en fin dag Kjersti

  SvarSlett
 9. Hei, jeg har nylig giftet meg og kunne ikke vært mer fornøyd med det serviset vi valgte. Det heter grosgrain og er fra Wedgewoog. Vera Wang er designeren :)

  Det jeg liker med dette serviset er at det er enkelt og dermed kan pyntes i den stillen man liker for øyeblikket. I tillegg har de noen av delene litt andre detaljer og det bare elsker jeg :)

  Var inne på tanken av Lace. Det er vera wang som har designet dette også, og det også er fantastiskt. Det ble imidlertid Grosgrain på oss og er veldig fornøyd med valget, og det er mannen også. Det er jo litt viktig det også :)

  Ble dermed et enkelt pen service og så ble det blomster og sommerfugler på "hverdags servicet", som egentlig er et pen service:) Det heter blue butterfly, er også fra weedgewood, men det er Jasper Conrad som har designet det :) Dette gjør at hver dag føles som en fest :) Blir glad når jeg dekker bordet.

  Lykke til med valget :)

  SvarSlett
 10. Vera Wang Platinum/Silver Lace er nydelig :) Lene Bjerre har også et i samme stilen.

  Kos dere med godvær, her i Tromsø snør det!

  SvarSlett
 11. Hei!

  Jeg har New Wave fra Villeroy & Boch liker det, men jeg skulle ønske ønske at det var litt hvitere.. Når vi giter oss blir et som er helt hvitt jeg skal samle på vet ikke hva.. Sølv har jeg samlet på siden jeg var 10 og har når det meste til 12 personer.. Drage heter det, hadde nok valgt et annet i dag men slik er det når noen velger for en:)

  Ha en super dag!

  Klem Tonje

  SvarSlett
 12. halloj!

  här har du en till som inte har någon finservis. och jag är gift ;)
  just nu äter vi på gammalt porslin från min farmor men jag skulle också vilja ha något nytt.
  men det är svårt...

  här är det också en fantastisk dag! men vi är inomhus för lilleman är sjuk :(
  vi myser med varm choklad och film.

  egentligen skulle jag passa på att packa då vi reser iväg på onsdag.
  det är visst någon som fyller år ;)

  kram på dig!

  SvarSlett
 13. Hej Kjersti, min absoluta favorit när det gäller finserviser är den svenska Swedish Grace från Rörstrand. se här: http://www.rorstrand.se/web/rorstrandwww.nsf/pages/D783B00FDD351EEAC2257169008047DA!OpenDocument&Expand=1

  Den finns i några olika färger, vitt + finstämda pasteller. I porslinet är det lite reliefmönster. Härligt och vackert porslin och verkligen tidlöst, det formgavs redan 1930 och finns alltså ännu i produktion!!!! Jag har tekoppar (nytillverkade) + en teservis (koppar, fat, assietter, gräddkanna, sockerskål) i gamla Swedish Grace-porslin som vi har ärvt från min mans mormor och morfar. Det är så kul att det fortfarande går att komplettera delar till denna. Jag hoppas kunna ha mattallrikar och skålar längre fram, men vi har inte samlat ihop till det ännu.

  Kram och hoppas du får många fina tips! :-)

  /Kristin i Sverige

  SvarSlett
 14. Hei Kjersti!
  Aller først vil jeg si at du har en helt nydelig blogg! Jeg oppdaget den gjennom innstikkavisen til TB etter hjemmereportasjen hos deg og ble helt forelsket. Ser at vi liker mange av de samme fargene, materialene, ting og tang. (Selv om du nok ligger noen hakk over rent stilmessig - du er utrolig flink!!)

  Nå har ikke jeg noen interiørblogg; jeg har en skribleblogg jeg har hatt en del år der jeg deler tanker om livet, det å få barn, hverdagen + litt interiør :) Under etiketten "interiør" ligger litt bilder av deler av huset vårt. Tror det skal ligge noen bilder av et pyntet bord der et sted. Ble plutselig litt usikker, mulig jeg får la meg inspirere til å legge ut noen bord-bilder, men i alle fall: Vi har Nathalie-serviset fra Porsgrund, og er så fornøyd! Vi har valgt den kaffekopp-modellen som ser mest nostalgisk ut (finnes to typer), og kaffen blir liksom så mye bedre når man drikker av så fine kopper :) Hihi.

  Jeg råder deg til å se på ulike servise "live" eller hva jeg skal si, ikke bare i brosjyrer :) Noen serviser er ekstra nydelige pga små detaljer, at de er laget i vakkert benporselen, måten lyset faller på mønsteret osv.

  Lykke til! Ønsker deg en god dag!

  Hilsen Amélie

  SvarSlett
 15. oj, ja det virkelig ikke lett å bestemme seg for slike ting... selv valgte vi et enkelt sevise fra Villeroy & Boch (det heter Foglia.) tidløst og ikke alt for dyrt heller.
  hvis du vi se, har jeg dekket med serviset i disse innleggene

  http://beatehemsborg.blogspot.com/search/label/Borddekking

  lykke til i valget!

  klem beate

  SvarSlett
 16. Merci ! Thanks for your blog. It's full of ideas !

  Myriam from Nantes ( France )

  SvarSlett
 17. Rosendahl Grand Cru har et veldig pent og enkelt og slett ikke så dyrt servise som er helt hvitt med dype spor i kantene. Er tidløst og sprekt!

  SvarSlett
 18. Selv er jeg veldig glad i kremfargede serviser siden hvitt blir så hardt. Sophie Conran sitt service hadde jeg valgt dersom jeg skulle kjøpt et nytt i dag. Teema fra Iittala er veldig enkelt men veldig tidløst. Et annet servise er Blond fra Designhouse Stockholm, hvor du kan variere med prikker og stripestruktur.

  Lykke til med ditt valg. Kjenner jeg deg rett så blir det nok noe lekkert.

  SvarSlett
 19. Haha, ser det er flere her i "klubben"; ikke servise og ikke gift :) Jeg slenger meg paa!

  Det er ikke lett aa finne noe som man binder seg til i mange aar fremmover, da jeg er en person som veldig lett blir lei, og vil ha noe nytt. Saann sett er det veldig fint med Ikea, men jeg onsker meg selvfolgelig noe som kan vaere litt mer stas aa sette paa bordet jeg ogsa. Blir spennende aa se hvilke tips du faar. Bra at du spor!

  Haha, gjett hvem som tittet etter fjoslykt paa loppis i gaar a? Ikke noe hell dessverre, men jeg gir ikke opp. De var utrolig fine, og passer perfekt naa fremmover i denne herlige ventetiden. For den har jo begynt, har den ikke? :)

  Klem fra meg

  SvarSlett
 20. Sjekk ut Silver Paisley, kjempefint servise=)

  SvarSlett
 21. Vi giftet oss i sommer. Da hadde vi ønsket oss Grey Pearl fra Villeroy & Boch. Det er nydelig, men litt dyrt da:-/ Kjipt om man knuser en tallerken:P Syntes det er så vakkert og tidløst og liker så godt at det er samme mønster, men ikke av forskjellige variasjoner på de forskjellige tingene:P skjønte du det?:P hehe. Veldig ofte 40% prosent på akkurat dette rundt jul på tilbords så det er jo veldig greit da:)

  SvarSlett
 22. Jeg synes flat rose er helt nyyydelig:) Jeg har arvet noen etter min mor mor, og sparer på det til datteren min:) Men smaken er som baken:) Følg magefølelsen:)) Lykke til i jakten:)

  SvarSlett
 23. Hei Kjersti :o)

  Jeg vil annbefale Wedgwood Nature, det er utrolig nydelig servise.
  Jeg har begynt å samle og er kjempe fornøyd, det passer til pent og til hverdagen :o)
  Kjempe flott blogg du har, nydelig hjem og nydelig sønn :o)

  Stor klem fra Sissel

  SvarSlett
 24. Da vi giftet oss i -08 lette jeg i lang tid etter et servise å samle på. Plutselig en dag jeg bladde i et bryllupsmagasin så jeg en reklame og falt pladask: Wedgwood: "Platinum Lace" designet av Vera Wang. Det er hvitt med blomsterranker og en kant i sølv/ grått. Er sååå lekkert og jeg elsker det. Passer perfekt til sølvbestikket vårt "Opphøyd Rose." Serviset er litt finslig, men jeg dekker gjerne på med en røff grå linduk og grå linservietter.

  Lykke til med valget!

  SvarSlett
 25. Vanskelig når det kommer til valg av servis, er så mye fint å velge mellom! Og det skal også være noen mann aldri blir lei av.
  Vi giftet oss for 4måneder si, og fikk utrolig mye fint til den store dagen, du kan glede deg *blunkblunk*;) Vi valgte Lace, fra Vera wang til fint bruk og WhiteWood fra Wik & Wilsøe til hverdagsbruk.

  Lykke til med valget! Gleder meg til å se hva du velger:)
  Klem, Julie

  SvarSlett
 26. Jeg samler på "Gray Pearl" fra Villeroy og Boch, og synes det er utrolig fint. Men er kanskje mange som har det, vet ikke?!?!
  Uansett bryr jeg meg ikke om akkurat det, siden JEG liker det veldig godt :)

  Link:
  http://www.glassoginterior.no/default.pl?showProduct=2183&pageId=103

  Hilsen fra Stine

  SvarSlett
 27. Jeg har også Grey Pearl fra V&B, synes det er enkelt og veldig fint.

  SvarSlett
 28. Hei kjersti, der er du ikke alene gitt, har selv ikke finservise og merket det godt da vi hadde jul hjemme i fjor og jeg manglet det ene og det andre, men sliter med å bestemme meg for ett servise, men morsomt at du spurte, og skal titte på alle tipsene du har fått inn, ha en fin uke
  klem victoria

  SvarSlett
 29. "Tid" fra Porsgrunn kan anbefales å titte på. Nydelig benhvit farge, lekker, tynn porselen med årringer preget inn langs kantene.

  Sausenebbet er litt vel tradisjonellt i fasongen for min smak, ellers er alle deler pene.

  SvarSlett
 30. Angelina Platinum fra Tilbords fikk vi i bryllups gave - super fornøyd!!:)

  http://www.mittgavetips.no/display.aspx?menuid=100566

  SvarSlett
 31. Vi har Wedgewoods Jasper Conran white. Som kan brukes til ALT! Og har mye i serien. Ser veldig hvite ut på nettet, men er i virkeligheten kjempefine!
  G G storkjøkken og glassmagasin i Torggata i Oslo har også mye fint.
  Lykke til!!!

  SvarSlett
 32. Hei Kjerst
  For en fantastisk flott blogg du har, imponerende!
  Du må sjekke casagent sitt servise. Tidløst og kan brukes til hverdags og fest. Desverre har de ikke så " kul" nettside men dette er absolutt noe for din stil (tror jeg:) Jeg har alt i middag, frokost og serveringsdeler i hvitt og så blander jeg andre farver i skåler,eggeglass og div. På den måten kan man velge om man vil ha det klassiske hvite, eller litt " tutti frutti" Lykke til:)

  Hilsen AC

  SvarSlett
 33. Hei, Kjersti! Jeg har selv Edme fra Wedgwood. Ser flere har tipset om det allerede - men vet ikke om noen har nevnt noe om at serviset finnes både i creme og hvitt? http://www.wedgwood.com/GB/Tableware/Wedgwood/English_Kitchen/Edme_White

  KLEM KLEM
  Anette:)

  SvarSlett
 34. Så kjekt at du har fått mange tips! Eg er som du, har ikkje servise...men me har feira jul her i mange år...

  Det som skjer, er at eg faktisk har brukt det same seviset til julefrokosten (nesten alltid), eg synes ikkje det er spesielt fint lenger, men det har så mange fine minner, og høyrer liksom til i jula (og påsken). Trur ungane hadde synes det var rart om eg bytta det ut mot noko anna no...

  Lukke til på leit!

  SvarSlett
 35. Jeg kan anbefale servisene fra Wik & Walsø:

  http://www.wik-walsoe.no/index.php?side=kolleksjonen&underside=serviser

  Har selv en hvit variant jeg ikke vet navnet på. Kan suppleres med flere farger hvis ønskelig. Koppene er utrolig gode å holde i - en favoritt til teen. Like fint til hverdags som til fest. Ikke er det dyrt heller. Lykke til med valget!

  SvarSlett
 36. Rosendahl grand cru er enkelt, hvitt og tidløst! Liker det. Men det er ikke såååå pent om du skjønner... Ingen sølvkant eller annen pynt. Men jeg liker det slik :D

  Mange interessante svar over her forresten :)

  Lykke til med valget, du finner nok det rette! :) :)

  SvarSlett
 37. Heisann! Kjempefine blogg du har! :)

  Eg samlar på Grey Pearl frå Villeroy og Boch . Ser at du allereie har fått ein link...

  Nydelig servise; passar til alt syns eg...
  Eg ville ikkje valgt anneledes! :D

  SvarSlett
 38. Hei!

  her hjemme har vi to forskjellige serviser. Et som er halv pent; Teema fra Iitalla også det penere er Mega Mussel fra Royal Copenhagen, vi har blue fluted, men også veldig fint i svart. Husker jeg mang en gang har drukket kakao fra Bestemors mini mussel da jeg var liten, så dette serviset betyr litt ekstra for meg:)

  En god høst ønskes til deg!

  SvarSlett
 39. Eg elsker Figgjo sine serviser.
  sjølv fekk me det til bryllupet vårt for to år siden og eg kan ikkje vente med å ta det i bruk...
  (må da vente til huset er oppe, siden de ligger pakket ned i kasser og venter på å bli brukt:)

  men Figgjo er synonymt med norsk design på sitt beste og passer til det meste!

  He he høres det bryllupsklokker i det fjerne?

  ha ein fin dag
  klem Beate

  SvarSlett
 40. Hei og hå!
  Ser det er flere som har nevnt Tid fra PP. Det har vi - i all fall middag- og frokosttallerkener og litt boller og fat. Det har vært sommer og julesalg på PP hvert år - er spent på om det blir i år også. Da er det i såfall mulig å få servise med godt avslag på prisen :) Om du skulle velge deg noe fra PP er det jo ikke lange svippen med en tur til Porsgrunn :)

  http://www.glassoginterior.no/default.pl?showPage=81

  SvarSlett
 41. Du kan holde utkikk etter sølvtøy på qxl. Der selges det til spottpris hele tiden... ;) Anbefaler ikke å kjøpe 60 Gram som ikke er verdt noen ting, men heller kjøpe 925s sterling som varer litt lenger. Det selges mye moccaskjeer, som bort sett fra i Rådhus vifte stort sett ikke egner seg til annet enn å røre i kaffen ;) (Rådhus vifte er større).

  SvarSlett
 42. Jeg er visst litt fjern i kveld, mener at 925s sterling er verdt mye mer enn 60 G (eller gram).

  SvarSlett
 43. Heisan ! Har kjøpt middags servise på Europris ...velig tilfreds med det ! :)) Ha en fin kveld eller kanskje natt .

  SvarSlett