Dagens middagstips
fra meg...
Er du litt sånn som meg, at du går litt middagslei til tider...? Ikke at du nødvendigvis ikke har lyst på middag, men at det rett og slett er vanskelig å komme på noe godt å spise....
Ofte går det kanskje litt i det samme, og da liker i allefall jeg å bli inspirert til å lage noe nytt. For det å lage mat, handler jo i stor grad om kreativitet, og å teste ut nye råvarer:)
Bildet over foreviget jeg i går, rett og slett fordi det er en så god, og ikke minst sunn rett, at jeg ønsket å dele den med dere i dag. Denne er superenkel å tilberede, og tar 20-30 min i stekeovnen. (200 grader.)
Det er rett og slett kyllingfilet, som er lagt lagvis i en ildfast form, med bakepapir i bunn (viktig). Rundt kyllingen legges maaange sitron skiver, gjerne oppå også. Og til slutt strør du over hakket, frisk rosmarin. Kombinasjonen av sitron og rosmarin er en favoritt her i huset, og jeg synes nesten det smaker bedre til kylling enn til lam;) Har du feks. timian, er det også et godt alternativ.
Sitron bruker jeg selv i nesten all slags mat, den setter liksom en spiss på det hele, og balanserer det sure og søte. Når jeg i tillegg har en sønn, som kan spise en sitronbåt, uten i det heletatt å rykke på nesa, så har jeg begynt å lure på om det ligger genetisk...;)
Kyllingen blir veldig saftig av all sitronsaften, og ved å stekes i ovnen, vil det legge seg masse god kraft i bunn av formen. Server kyllingen med en sprø salat med oljedressing, eventuelt også basmatiris til de som er litt ekstra sultne...;)
Tusen hjertelig takk for alle gode tips og anbefalinger i gårsdagens innlegg! Det er tydelig at en del av dere er ganske samstemte, og jeg skal ta en titt innom alle linkene dere la igjen, og se om jeg blir litt klokere med tanke på dette valget...
Nå er jeg i full gang med snekring her hjemme. Det dreier seg om rekvisitter til Jotun utstillingen, og jeg tror det kommer til å bli kjempebra:)
nyt dagen
klem Kjersti
Kjersti!
SvarSlettDitt middagstips låter fantastiskt:)
Blir så sugen på att laga det idag.
Hur många grader varm ska ugnen vara?
Tack för en härlig blogg som jag med nöje följer och tack för recept.
Ha en underbar höstdag!
Lisa i Göteborg
MMM ... Kylling med rosmarin. En favoritt her hjemme også!! Er så lettvint med alt som kan puttes rett i ovnen;) Tror jammen jeg skal prøve din oppskrift i dag! Jeg har jo en masse sitroner liggende ...
SvarSlettHa en strålende dag!
Klem klem
ANETTE:)
Takk for oppskriften. Det høres og så veldig delikat ut. Det vil jeg prøve en gang også. Ha en fin dag!
SvarSlettDette ser virkelig godt ut, og må prøves!
SvarSlettTakk for tips:)
Fin dag til deg
Klem Tove
Det ser veldig godt ut. Er egentlig ikke så voldsomt glad i mye sitron selv, men jeg prøver stadig.
SvarSlettUngene er veldig glad i det. Særlig på laks.
Ha en super ettermiddag Kjersti.
Jeg har maleprosjekt på gang i garasjen så det er bare å hive seg rundt. :)
Spennende med Jotun utstillingen din. Gleder meg til å se.
Stor klem fra meg
Tack Kjersti!
SvarSlettDå kör vi på 200 grader.
Ska bli så smaskigt:)
Lisa
Looks delicious!
SvarSlettBest wishes, Ilona
NAM! Du frister som alltid:)
SvarSlettElsker bloggen din (med stor E) ;)
Klemmer fra
Lotta
Akkurat når jeg sitter her i sofaen og ikke kan tenke meg å lage middag;;) hehe. Morsomt! Veldig godt tips! Tusen takk!
SvarSlettØnsker deg en herlig tirsdag!
Mmmm! Ser nydelig ut! Elsker kyllingfilet :) Kan gjøre så uendelig mye med den!
SvarSlettMmmm! Ser nydelig ut! Elsker kyllingfilet :) Kan gjøre så uendelig mye med den!
SvarSlettMmm.. dette hørtes kjempegodt ut!
SvarSlettVirkelig en variant jeg skal prøve!
Nydeleg mat, har ein liknande variant. Små og store elskar kylling! Skal prøve dette neste gong!
SvarSlettThank you for sharing!
Klem E :)
Oi! Dette såg godt ut!
SvarSlettMå jammen prøve på en sånn middag en dag :)
Ha en fin kveld da :)
klem!
Amalie
Retten ser nydelig ut, må forsøke det engang snart. Har fulgt bloggen din en stund, og jeg må si at du virkelig er produktiv. Nydelig hus.
SvarSlettRanveig.
Dette så virkelig godt ut,veldig enkelt og greit.
SvarSlettTakk for tipset,skal absolutt prøves.
Takk for middagstips og for at du deler med deg. Skal huske på å stikke innom her når jeg senere trenger et tips.
SvarSlettKlem Mona C
Nam nam! Denne skal jeg lage til middag i dag! Tusen takk for tipset!
SvarSlettNina :o)
Mmmm, så godt ut! Og så fantastisk flott hus! Hege
SvarSlett