tirsdag 12. oktober 2010


Dagens middagstips
fra meg...





Er du litt sånn som meg, at du går litt middagslei til tider...? Ikke at du nødvendigvis ikke har lyst på middag, men at det rett og slett er vanskelig å komme på noe godt å spise....
Ofte går det kanskje litt i det samme, og da liker i allefall jeg å bli inspirert til å lage noe nytt. For det å lage mat, handler jo i stor grad om kreativitet, og å teste ut nye råvarer:)

Bildet over foreviget jeg i går, rett og slett fordi det er en så god, og ikke minst sunn rett, at jeg ønsket å dele den med dere i dag. Denne er superenkel å tilberede, og tar 20-30 min i stekeovnen. (200 grader.)
Det er rett og slett kyllingfilet, som er lagt lagvis i en ildfast form, med bakepapir i bunn (viktig). Rundt kyllingen legges maaange sitron skiver, gjerne oppå også. Og til slutt strør du over hakket, frisk rosmarin. Kombinasjonen av sitron og rosmarin er en favoritt her i huset, og jeg synes nesten det smaker bedre til kylling enn til lam;) Har du feks. timian, er det også et godt alternativ.

Sitron bruker jeg selv i nesten all slags mat, den setter liksom en spiss på det hele, og balanserer det sure og søte. Når jeg i tillegg har en sønn, som kan spise en sitronbåt, uten i det heletatt å rykke på nesa, så har jeg begynt å lure på om det ligger genetisk...;)

Kyllingen blir veldig saftig av all sitronsaften, og ved å stekes i ovnen, vil det legge seg masse god kraft i bunn av formen. Server kyllingen med en sprø salat med oljedressing, eventuelt også basmatiris til de som er litt ekstra sultne...;)



Tusen hjertelig takk for alle gode tips og anbefalinger i gårsdagens innlegg! Det er tydelig at en del av dere er ganske samstemte, og jeg skal ta en titt innom alle linkene dere la igjen, og se om jeg blir litt klokere med tanke på dette valget...
Nå er jeg i full gang med snekring her hjemme. Det dreier seg om rekvisitter til Jotun utstillingen, og jeg tror det kommer til å bli kjempebra:)



nyt dagen

klem Kjersti


19 kommentarer:

  1. Kjersti!

    Ditt middagstips låter fantastiskt:)
    Blir så sugen på att laga det idag.

    Hur många grader varm ska ugnen vara?

    Tack för en härlig blogg som jag med nöje följer och tack för recept.

    Ha en underbar höstdag!
    Lisa i Göteborg

    SvarSlett
  2. MMM ... Kylling med rosmarin. En favoritt her hjemme også!! Er så lettvint med alt som kan puttes rett i ovnen;) Tror jammen jeg skal prøve din oppskrift i dag! Jeg har jo en masse sitroner liggende ...

    Ha en strålende dag!

    Klem klem
    ANETTE:)

    SvarSlett
  3. Takk for oppskriften. Det høres og så veldig delikat ut. Det vil jeg prøve en gang også. Ha en fin dag!

    SvarSlett
  4. Dette ser virkelig godt ut, og må prøves!
    Takk for tips:)
    Fin dag til deg
    Klem Tove

    SvarSlett
  5. Det ser veldig godt ut. Er egentlig ikke så voldsomt glad i mye sitron selv, men jeg prøver stadig.
    Ungene er veldig glad i det. Særlig på laks.

    Ha en super ettermiddag Kjersti.
    Jeg har maleprosjekt på gang i garasjen så det er bare å hive seg rundt. :)
    Spennende med Jotun utstillingen din. Gleder meg til å se.

    Stor klem fra meg

    SvarSlett
  6. Tack Kjersti!
    Då kör vi på 200 grader.

    Ska bli så smaskigt:)

    Lisa

    SvarSlett
  7. Looks delicious!

    Best wishes, Ilona

    SvarSlett
  8. NAM! Du frister som alltid:)
    Elsker bloggen din (med stor E) ;)
    Klemmer fra
    Lotta

    SvarSlett
  9. Akkurat når jeg sitter her i sofaen og ikke kan tenke meg å lage middag;;) hehe. Morsomt! Veldig godt tips! Tusen takk!

    Ønsker deg en herlig tirsdag!

    SvarSlett
  10. Mmmm! Ser nydelig ut! Elsker kyllingfilet :) Kan gjøre så uendelig mye med den!

    SvarSlett
  11. Mmmm! Ser nydelig ut! Elsker kyllingfilet :) Kan gjøre så uendelig mye med den!

    SvarSlett
  12. Mmm.. dette hørtes kjempegodt ut!
    Virkelig en variant jeg skal prøve!

    SvarSlett
  13. Nydeleg mat, har ein liknande variant. Små og store elskar kylling! Skal prøve dette neste gong!

    Thank you for sharing!
    Klem E :)

    SvarSlett
  14. Oi! Dette såg godt ut!
    Må jammen prøve på en sånn middag en dag :)
    Ha en fin kveld da :)
    klem!
    Amalie

    SvarSlett
  15. Retten ser nydelig ut, må forsøke det engang snart. Har fulgt bloggen din en stund, og jeg må si at du virkelig er produktiv. Nydelig hus.

    Ranveig.

    SvarSlett
  16. Dette så virkelig godt ut,veldig enkelt og greit.
    Takk for tipset,skal absolutt prøves.

    SvarSlett
  17. Takk for middagstips og for at du deler med deg. Skal huske på å stikke innom her når jeg senere trenger et tips.

    Klem Mona C

    SvarSlett
  18. Nam nam! Denne skal jeg lage til middag i dag! Tusen takk for tipset!
    Nina :o)

    SvarSlett
  19. Mmmm, så godt ut! Og så fantastisk flott hus! Hege

    SvarSlett