fredag 6. august 2010

Prosjekt soverom
del 4.

finally...



Ja, så var jeg endelig i mål med soverommet, puh...! Vi startet for nøyaktig én uke siden, og jeg skal love man lærer masse når man setter igang å snekre på egen hånd. (uten mal og tegning...)
Rommet ble pusset opp fra gulv til tak når vi flyttet inn for 4 år siden, så den eneste veggen vi har kledd om, er den bak sengen som hadde tapet. Rommet er ikke så stort, kun 2,8 m x 4 m, så etter at alle veggene ble hvite, virket det straks mye større og luftigere.




Bordene på veggen (med ru side ut) er 10 cm brede, mens på gavelen har jeg brukt 15 cm. Jeg har lagt bordene på gavelen,  da jeg ønsket en kontrast mot veggen. I tillegg virker horisontalt mer rolig, og i og med at takhøyden kun er  2,25 m i denne etasjen, så kunne det nok fort virket ruvende.
Jeg lagde først en ramme av litt tykkere bord, bredde 10 cm. (pluss en ekstra stender på midten) Dette fordi jeg ønsket en hylle på toppen av gavelen. Deretter skrudde jeg bordene rett på ramma, kant i kant. Det øverste bordet går ca 0,5 cm over rammen, så da ble det en liten kant oppe. Den viser seg jo å være kjekk når man legger fra seg små øredobber ol. Skulle gjerne sagt at dette var med i beregningen, men jeg må nok heller hylle flaksen her;)




Gavelen er beiset med ett tynt strøk "Drivved" fra Jotun. Denne har jeg brukt masse på andre prosjekter, og jeg tenkte egentlig denne gangen å avansere med å legge "Sølv" over,  for en mer grålig patina. Dessverre hadde denne gått ut av sortementet.
Jeg er redd jeg skal klusse det ordentlig til dersom jeg prøver meg på noe annet, så jeg lar det være med dette foreløbig...

Målet på gavelen er 1,9 m x 1,05 m




Geviret kjøpte jeg for halv pris i en lokal  interiørbutikk i vinter, men jeg har ikke klart å finne den rette plassen, inntil nå! Jeg tenkte først å henge det på veggen bak sengen, men følte det ville dominere veldig. Nå henger det på sideveggen, og er det første som møter oss i døren. 
Med to stålklips fra Granit, har jeg hengt opp to sort/hvitt bilder på den lille kanten. Det ene er av Lukas når han var liten baby, mens det andre er hentet fra et kjempegammelt familiealbum, tilhørende min slekt i Telemark. En liten pyntet gutt, plassert på en altfor stor stol! Og det beste med bildet; det er datert for hånd, 22-5-38. Sånt får jeg nesten gåsehud av...
Min rustne, vakre K, ja den har fått hedersplassen på min side;)




LOVE puten fra Day gled rett inn synes jeg selv, en perfekt kontrast til det gråbrune treverket. Teksten er jo heller ikke helt feil på et soverom;)
Jeg jakter fortsatt etter en bedre løsning på nattbordene, men inntil videre har den lille trekrakken og zinkpallen fått tildelt disse rollene. Og lampene, ja de trenger vel ingen nærmere introduksjon.
De champagnefargede putene kjøpte jeg får flere år siden. De kommer fra Lisbeth Dahl, og jeg er like glad i dem i dag! Perlelampen i taket er faktisk også fra LD, kjøpt når jeg jobbet på Kremmerhuset Ting & Sånt en gang i tiden...




Gulvet på soverommet (og i resten av gangen i første etasje) er støpt i betong, og dette gjorde vi da vi flyttet inn. Selv om vi har varmekabler er det ekstra kos med en liten skinnfell på gulvet. Trekurven fra Tine K har jeg i mange varianter, og den rommer diverse pledd.
Jeg har lenge lett etter et sengeteppe, men synes nesten det er for ille å skjule et så fint sengetøy. Litt mer avslappet blir det jo også...




Jeg føler meg veldig tilfreds med resultatet og det er en god følelse når man endelig er ferdig og alt ble som man har sett for seg, ja neste bedre faktisk!
Jeg ønsket meg et lyst rom, og en lunhet uten for mye dill og dall. Innslag av ulike materialer og teksturer med den samme fargeskalaen som i resten av huset vårt. Og det har jeg nå fått:)
Dette er et rom jeg enkelt kan endre stil og atmosfære i, alt etter eget ønske og årstid.
Verken et typisk sommer- eller vinterrom, romantisk eller moderne, men et "kjerstirom", rett og slett.

Kanskje kan jeg inspirere flere av dere som går med soveromstanker til å ta planene ett (eller flere) skritt videre, det er jo så morsomt med sånne prosjekter!
Og, det trenger faktisk ikke koste så mye penger eller ta så lang tid...



Nå er det helg, og den skal virkelig nytes.
Ønsker det samme for dere:)

Klem
Kjersti




77 kommentarer:

  1. Kjempe flott soverom! Herlig.
    Dere har da vært kjempe flinke.
    Ha en vidre fin dag.
    Klem Christina

    SvarSlett
  2. Virkelig lekkert Kjersti, dette kan du! herlig inspirasjon...

    Ha en flott helg..
    klem

    SvarSlett
  3. Så flott det ble. nå fikk jeg lyst til å sette i gang med vårt soverom!

    SvarSlett
  4. Her er det bare en ting å si: SKIKKELIG LEKKERT!
    Fin dag til deg
    Klem Tove

    SvarSlett
  5. Du er så flink du.. blir imponert gang på gang av dine kreative ideèr!

    Ha en fin,fin dag!

    SvarSlett
  6. Rålekkert, Kjersti! Rett og slett rålekkert. Så utrolig dyktig du er! Etter å ha blitt kjent med deg via bloggen din kan jeg lett se for meg at dette er et ekte "Kjerstirom" ja :) Klem

    SvarSlett
  7. Dette så veldig delikat ut! Kan tenke meg at skuldrene senker seg med en gang man kommer inn her :)
    Godt jobba!

    Klem Madelén

    SvarSlett
  8. Det ble utrolig fint, alt passet veldig godt sammen :)
    God helg!
    Klem Martemora

    SvarSlett
  9. Så utrolig flott det har blitt! Ser både lyst og lunt ut som du sier:) God ide med sengegavlen. Klem

    SvarSlett
  10. Helt herlig,annerledes,kreativt og veldig lekkert! Du er så kreativ og inspirerende, takk for at du deler det med oss:)
    Klem

    SvarSlett
  11. Oi, oi, oi, sååå lekkert!!! Og såååå gjennomført og
    ikke minst "deg"! Utrolig flott og I N S P I R E R E N D E !
    Får lyst til å droppe alt jeg har i hendene og snekre i vei ;) Takk for at du deler ditt alltid så vakre hjem!
    Fiiin fredag og helg til deg ♥ Klem

    SvarSlett
  12. Helt nydelig! Kult, stilig, lekkert... vanskelig å finne riktig ord for det er mange som beskriver. Du er dyktig! Det var helt Kjersti sånn som jeg "kjenner" deg.
    Vi hadde forresten første natt i linsengetøyet i natt. Utrolig mykt og deilig.♥
    Ha en god helg! Klem fra meg

    SvarSlett
  13. SHIT! Dette ble jo DRITKULT :)
    Så utrolig flinke dere har vært.

    SvarSlett
  14. Wow, for en drøm av et soverom! Det ble virkelig lekkert Kjersti. Så flink og effektive dere har vært når dere begynte :-)

    Håper dere får en superflott helg, og koser dere!

    Godklem J

    SvarSlett
  15. Simpelthen nydelig, Kjersti - du skuffer aldri:) Og jeg er helt imponert over at du har laget alt selv - du er kjempeflink! Sov godt i det nye soverommet:) Klem; Heidi

    SvarSlett
  16. Love it!
    Skulle gjerne sett soverommet ditt i "Norges vakreste hjem" :P Du får melde deg på til neste år.. ;)
    Jeg mener du har innslag av det litt røffe og industrielle preget vi savner denne gangen :)

    God helg!

    Klem fra Fru K

    SvarSlett
  17. Utrolig flott Kjersti!
    Bærre lekkkert!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvarSlett
  18. Fantastisk lekre bilder. Dere har vært kjempeflinke.

    SvarSlett
  19. Hei:) Så utrulig fint det var!
    Der har du nok sovet godt:)

    God helg:)

    SvarSlett
  20. Lekkert-lekkert-lekkert... Så gjennomført og gjennomtenkt! Den hyllekanten er slikt som snille, flinke, og sjølvstendige jenter får oppleve som bonus!!! ;) Lurer sånn på om eg skal bruke denne drivved fargen på benkeplata på kjøkkenet? Vi skal slipe den opp igjen om nokre veker. Har lyst på ein grå, "gjennomsiktig" farge som tar igjen dei andre slitte tinga i interiøret.

    Historia på bloggen min i dag, er antakelsar frå mi side. Kvinna som eigde huset gifta seg aldri. Og dette bildet visste ikkje etterkomarane kven var av? Antageleg frå Amerika. Og då sette fantasien min seg i bevegelse... Tenk; ho reiste åleine til Amerika ein tur denne dama. Der var bilder av henne i storbygatene, med hatt og hanskar. Oppvaksa i ei lita sunnmørsbygd.

    Men vart aldri gift.
    Slik vart historia til.

    Ha ein fin dag, og ei flott helg!
    Kos deg!

    Klem E.

    SvarSlett
  21. wow så lekkert! Kjempetøft med kontrastene myk/hard, glatt/ru osv. Mange, mange flotte detaljer, som vanlig. Lintrekket fra H&M passet jo perfekt!

    For en drøm!
    God helg, og godt jobba!
    Nina

    SvarSlett
  22. Hva annet trenker man si, enn: Bærre lekkert!! Du er bare så flink.... Herlig mix av materialer!

    SvarSlett
  23. Sengegavelen ble bare kjempee rå:)
    Nå får jeg lyst til og hive hele det gamel soveromsmøblementet mitt...og få det litt enklere:)Føler for litt simpel life:)
    Kos deg med dagen i dag og helgen...
    eddaKlemmer

    SvarSlett
  24. WOW! Så flott det ble, Kjersti! Elsker sengegavlen din! Har lenge tenkt å snekre meg noe lignende;) Men vi har skråvegger i 2.etg. og da blir det ikke like fint, synes jeg ...

    Takk for herlig inspirasjon!!

    Klem klem
    ANETTE:)

    SvarSlett
  25. Så svalt og nydeleg! De er jammen flinke! Soverommet vårt skrik etter oppussing, og no vart eg ikkje akkurat mindre gira på å få gjort noko med det! ;)

    Ha ei herleg helg!

    SvarSlett
  26. Så fint soverommet ble. Det er første gang jeg er her inne og så er det såååå fine bilder som møter meg!

    Skjønner godt at du ble fornøyd!

    Kaja:)

    SvarSlett
  27. dette ble flott! likte geviret:)

    nattbord.. har du sett de marokkanske fatene i tinn med preget mønster på smijern eller tre-understell. leverandører: Madam Stoltz, Nordal og House Doctor..

    sengeteppe.. her ville jeg brukt pels i fotenden..

    SvarSlett
  28. BARE RETT OG SLETT FANTASTISK KUULT OG HERLIG OG ALT PÅ EN GANG!

    Du har så smak du, Kjersti!!

    Klem fra meg

    SvarSlett
  29. KANONSTILIG!!!!!!

    Helt min stil det der også, som så mye annet som du har i hjemmet ditt. Jeg blir superinspirert. Jeg elsker den drivved beisen, og bruker den selv mye i interiøret. På soverommet hos oss har vi derimot en gammel dør som gavl med en kant til øredobber og slikt =) Hi hi

    Ha en fortreffelig helg!

    Klem fra Linda

    SvarSlett
  30. Wow!! Du er bare helt utrolig rå!! Så vanvittig stilig!!! Tenkt å ha laget en så tøff sengegavl selv!! Kreative og flinke deg!! Det ble virkelig ett nydelig soverom!!

    SvarSlett
  31. aaaah!! love it! ♥

    skikkelig diggbart faktisk!

    klem beate
    god helg!

    SvarSlett
  32. kjempe fint soverom! brukte du ren hvit tro? vanskelig det med farger vet du! dere sover nok godt der tenker jeg! ha en super helg!

    klem klem

    SvarSlett
  33. Tack för underbara bilder & beskrivningar. Jag tycker att sovrummet blev helt fantastiskt underbart.

    SÅ mysigt!!! Dream sweet dreams!
    Kram J

    SvarSlett
  34. Resultatet ble kjempebra! Du har all grunn til å være fornøyd :)
    Tenker det er en fryd å gå å legge seg om dagen!

    Ha en fin helg!
    Klem fra
    Kjersti

    SvarSlett
  35. Åh så fint det blev!!

    Har nominerat din härliga blogg med en blogaward. (se min blogg)

    Kram Linda

    SvarSlett
  36. Åh, vad fint det blev! Jag har planer på att göra iordning sovrummet, så detta var verkligen toppen. Är så trött på den sänggavel vi har nu, kanske att jag ska snickra ihop något själv!?

    Har nyligen hittat hit till din blogg och är så inspirerad. Din blogg har redan blivit en favorit!

    SvarSlett
  37. JA; du inspirerer - alltid! Helt nydelig, tidløst og vakkert. Likevel personlig og spesielt, jeg kunn ha flyttet rett inn:) Ha en flott helg, vennen! Klem fra meg

    SvarSlett
  38. I kveld skal Herr Fly få se dette innlegget. Jeg vil ha han med på fornyelse og dette inspirerer helt sikkert han også!!:) Klem igjen

    SvarSlett
  39. Oj, så supersnyggt!!!

    Kram pernilla

    SvarSlett
  40. Det blev ju galet snyggt! Du har verkligen känsla för färg och form. Två tummar upp från mig! Dessutom har du inspirerat mig att ta tag i vårt eget sovrum....där måste det till en förändring!

    Ha en fin helg! Stor kram /Maria

    SvarSlett
  41. Fantastisk flott, Kjersti! Røft, rustikt og romantisk:-) Heilt sikkert deeeeilig å sove i!!

    Klem

    SvarSlett
  42. Et sikkelig drømmesoverom du har fått deg. Alt var bare så fantastisk satt sammen :)

    SvarSlett
  43. Perfekt! Du er så kreativ og flink.
    Ha en god helg.
    Klem

    SvarSlett
  44. WOW så fantastisk flott kjersti....
    Har lenge hatt lyst på sånn gavel i gammelt treverk, men mannen har vært helt i mot det, men når han fikk se dette synes selv han det var kjempe flott, rett og slett....
    Han falt helt for soverommet så nå har jeg fått han på gli, takk for deilig inspirasjon....
    Ha en herlig helg og nyt deres flotte arbeid....
    klem victoria

    SvarSlett
  45. For et flott soverom!Helt etter min smak!
    Klem fra meg

    SvarSlett
  46. Hei kjære interiør-guruen min:) Håper du har hatt en herlig sommer! Det ser slik ut ut fra innleggene under her i hvertfall!

    Soverommet dere ser ikke mindre enn fantastisk ut! Jeg elsker kontrastene og materialvalget. Har fundert på å lage en veldig lignende sengegavl selv etter å ha sett et bilde på nettet for en stund siden, og fikk ikke mindre lyst nå:) ..og drivvedbeisen er min store favoritt også. Min beis ble sist benyttet til å forvandle en lys kjedelig Ikea kurvstol til en laangt finere og gråere liten godbit. Herlig:)

    Ha en nydelig helg søte!!

    Klem

    SvarSlett
  47. Underbart! Sånt här gillar jag! :)
    Känslan påminner mycket om hur vi har det i vårt sovrum. Måste sno den där idén med bilderna i klämmor, det var riktigt smart!

    Ha en härlig helg i ert härliga sovrum!
    Kramar!

    SvarSlett
  48. Jeg er helt målløs!! Det er bare så lekkert!! Du er så flink å bruke ulike materialer sammen -og får alltid et fantastisk resultat!

    Takk for flotte bilder og masse inspirasjon!!

    Sov godt!!!
    klem Carina

    SvarSlett
  49. Fantastiskt snyggt, helt i min smak!

    kram Mia

    SvarSlett
  50. godmorgon min vän :)
    oj vilken feedback på
    ditt underbara sovrum!
    det är så snyggt så
    det är inte klokt!!
    duktiga duktiga du...

    sänggaveln ska jag ta med
    mig till den dagen då
    vi har ett sovrum med
    full takhöjd. idag sover
    vi under ett snedtak och
    det är inte riktigt bra.

    oj oj oj säger jag bara
    om gårdagskvällen!!
    vilken konsert!!
    en av de BÄSTA jag varit på!!
    det var en varm sommarkväll
    och stämningen var MAGISK.
    hoppas du kunde känna den
    genom den lilla bilden ;)

    idag blir det inte mycket
    gjort. vi festade till tidiga
    morgonen ;)

    kram söta du!

    SvarSlett
  51. Du inponerer som alltid du Kjersti!
    Jeg har blitt så forelsket i stilen din etterhvert som jeg har fulgt bloggen din!
    Nå fikk jeg masse inspirasjon til sengegavl og soverom som skal pusses opp her hos oss også.
    Ønsker deg en herlig lørdag.
    Klem Marie :)

    SvarSlett
  52. Dette var bare helt magisk fint, Kjersti! Du er rå, like mye som stilen din er rå! ;) Jeg digger stilen din og skulle gjerne ønske at jeg hadde alt som deg! Du er min store inspirasjonskilde! Ha en fantastisk dag !:)

    SvarSlett
  53. Dette er bare RÅFINT!! Alt du kommer på!
    Nydelig med materialmixen, betong og panel og tekstiler - me like A LOT!!

    Du er superflink!
    God helg, klem:)

    SvarSlett
  54. Wow! Så vakkert soverom!
    Du er så dyktig! Jeg elsker farvene du velger til hjemmet ditt. Nå har jeg sittet i lang tid og kost meg glugg med de lekreste innlegg. TUSEN TAKK for vakker inspirasjon! :o)

    Klem,
    Anette Willemine

    SvarSlett
  55. Må Good vilket rum!!! Så superfint! Din blogg går raka vægen in på min favvoritlista!

    Helena

    SvarSlett
  56. Fantastisk!!!
    Jeg bøyer meg i støet over din kreativitet og gode smak!!!:)

    SvarSlett
  57. Veldig veldig flott. Beisen du har brukt er helt perfekt der:)

    Ha en fortsatt fin kveld:)

    SvarSlett
  58. Rålekkert, Kjersti! Og så bra tips med den beisen. Takk for at du deler så mye vakkert! Klem, Laila

    SvarSlett
  59. Det var virkelig et vakkert soverom. digger ideen med drivved som sengegavl. Du inspirere virkelig!
    Takk for en fin og kreativ blogg.:)
    eldrid

    SvarSlett
  60. Hei. Lurer veldig på hvordan du har behandlet betonggulvet?

    SvarSlett
  61. for et nyyydelig soverom!! Jeg elsker behandlingen av sengegavlen, og må nok få meg et spann selv :) flink du har vært, blir så inspirert!

    SvarSlett
  62. Gisp! Nydelig! Tror nok vinneren er kåret.......

    SvarSlett
  63. Første gang jeg er innom din blogg.
    Mye vakkert ;O)
    Praktfullt og estetiskt!!
    Du står nok sterkt i NIB her!
    Lykke til
    MvH Mine Blomster

    SvarSlett
  64. Førr ett herli soverom :D
    Kjempestili sengegavl :)

    Klæm Trine

    SvarSlett
  65. Nydelig soverom. Elsker den gamle stilen!

    SvarSlett
  66. ...fantastisk herlig rom..heier på deg.....wooow...miamor

    SvarSlett
  67. Fantastiskt fint sovrum. Vilken skön stämning du leverar i dina bilder! Man vill bara krypa ner och mysa in sig. :)

    Allt gott!

    //Helena

    SvarSlett
  68. Utrolig flott soverom !
    Kjempe flott hodegavl du har laget, liker stilen din :)
    Klem Birgit

    SvarSlett
  69. Fantastisk flott blogg du har med mange inspirerende og flotte bilder!
    Jeg følger deg videre og kommer snart igjen :)

    Beate:)

    SvarSlett
  70. Sån underbar och inspirerande blogg du har:)Ljuvliga bilder från sovrummet. Har funderat på att betsa en sänggavel jag byggt med Drivved också men tycker inte butikens prover stämmer överrens med det jag ser på diverse bloggar...Har inte vågat chans heller. Får väl se hur jag gör. Har sett att det finns en bets som heter Patinagrå oxå... Nån du rek?

    Önskar dig en fin helg.
    Kram Kristina

    SvarSlett
  71. Hei Kjersti!
    Utrolig fin blogg du har, blir veldig inspirert av å "titte" innom deg. Nydelig bilder og farger - veldig harmonisk <3

    Sengegavelen er helt fantastisk - well done!

    Jeg lurer på hvilke fonter du bruker på bloggen din?

    Ha en super dag, klem Marita :)

    SvarSlett

  72. شركه عزل فوم بالدمام

    شركه عزل اسطح بالدمام

    شركه عزل فوم بالقطيف

    شركه عزل فوم بالاحساء

    شركه عزل فوم بالجبيل
    شركة تنظيف خزانات بجدة شركة تنظيف خزانات بجدة تقدم جميع الخدمات المتعلقة بالخزانات من تنظيف وغسيل وتعقيم إلى الإصلاح والصيانة والعزل. شركة تنظيف خزانات بجدة

    SvarSlett