mandag 15. oktober 2012

Barn og Frukt
og et aldri så lite førjulsevent i hovedstaden...!Som blogger er man priviligert, og for litt siden ble jeg kontaktet av Nestlé og Astrid Valen Utvik, i forbindelse med en ny lansering, Min Frukt, en økologisk smoothie på pose. 
Som småbarnsmor har jeg vel aldri hatt så mye frukt i heimen som de siste årene. For barn elsker frukt, gjør de ikke...? 
I allefall gjør mine to det, og gir jeg dem valget mellom frukt og noe annet mer usunt, så velger de faktisk som regel det sunneste alternativet.
Men så er det jo sånn med små barn, at ting ofte går litt fort for seg, og når vi er på farten så er det ikke alltid det er like praktisk å skrelle feks. et eple...!
Da må jeg innrømme at jeg er veldig glad for de ferdige mellommåltidene som man får kjøpt.
Bare på  de 4 årene jeg selv har vært mamma, så har utvalget blandt disse vokst noe enormt, og en favoritt her det siste halve året har definitivt vært disse "squeese-smoothiene" (som jeg kaller dem). Man slipper skje, barnet kan holde selv, og de er tydeligvis gode på smak.
Nå er jo ikke disse noen revolusjon lenger, og de fleste barnematprodusentene har utviklet sin variant.

I forbindelse med Nestlé sin lansering, har de vært ute med en brukerundersøkelse hos foreldre der de kartlegger barn og deres forhold til frukt og mellommåltider.
Det er interessant å lese undersøkelsen, der det kommer frem at de fleste barn får mellommåltid hver dag, og frukt troner øverst.

 Med denne lille crowdsourcingen håper jeg at dere, mine kjære lesere (og jeg vet mange av dere er småbarnsmammaer) kan komme med noen innspill rundt dette med mellommåltider.
-Hva gir du? (frukt, puréer, boller, youghurt....)
-Er du kanskje blandt de som er så flinke at du faktisk lager din helt egen fruktpuré?
-Synes du feks. disse posene er praktiske? Jeg må innrømme at det er ikke alltid like problemfritt med en ettåring som noen ganger trykker litt for hardt...;)
-Og hva gjør at du velger et produkt fremfor et annet...? (Pris, økologisk, varemerke)
Selv varierer jeg ofte mellom de ulike varemerkene, og jeg kan absolutt ikke favorisere ett merke fremfor et annet. Jeg synes i grunn det er mye likt... Hva tenker dere om det?
Er du på Instagram og foreviger en liten gullunge over et mellommåltid, 
bruk gjerne taggen #barnifarta 


Jupp, det blir litt gris....;)


I Desember vil jeg, i samarbeid med Nestlé, avholde et event i Oslo, der vi går gjennom resultatene av både undersøkelsen, og det som kommer frem her. Dette skal jeg delta på, i selskap med Marthe, som skriver bloggen "Fruen fra Trondheim". (Noen vil sikkert tro vi har avtalt at bebisene våre skal ha på seg like bodier, men det har vi altså ikke, haha;)

Hva dette eventet ellers skal by på, er litt opp til dere som ønsker å delta. 
Vil dere ha smaksprøver, kunne det vært interessant å få info fra en helsesøster eller ernæringsfysiolog? Kanskje erfaringer fra andre foreldre?
Nestlé ønsker å imøtekomme deres ønsker, og jeg håper dere som bor i nærheten tar turen, du trenger selvfølgelig ikke ha en blogg selv:)
Jeg kommer tilbake med tid og sted når den tid nærmer seg.

Jeg gleder meg:)(Jeg har opprettet en svarfunksjon i kommentarfeltet, der jeg enklere kan kommunisere direkte med dere)Fin kveld:)
.


32 kommentarer:

 1. beautiful pictures! this is the kind of phoos that I would like to take for my blog...
  kisses from Barcelona!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you so much for you kind words:)

   Slett
 2. Nå har ikke jeg barn selv, men min tante har tre fine små og de har i alle år fått frukt som mellom måltid. Hun yngste er nå 9 mnd og får hjemmelaget smoothie eller fruktpurè med små brødbiter eller havregryn i, litt ettersom hva de har i skapene og hva hun fikk dagen før. Men jeg har også lagt merke til at barn velger stort sett frukt fremfor søte fristelser. Det gjør meg glad! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Helena:)

   Takk for tilbakemelding!
   For en flink tante du har som lager selv til sine små:)
   Må innrømme jeg har testet ut dette selv noen ganger, men det har gått over til frukt i biter;)

   Hilsen Kjersti

   Slett
 3. Først så herlig gutt du har;) Her like bare yngst mann smoothien til nestle. Men begge elsker frukt, og sant som du sier så foretrekker de stortsett frukt framføre snop. Blir spennende og høre om arbeidet! Bruker du forresten PS elements....

  SvarSlett
 4. God morgen Lisette:)

  Tusen takk♥ Han er mammas "minisjarmør" og "lille utålmodighet", hihi;)
  Her i huset liker faktisk storebror disse posene også, og frukt generelt går ned på høykant!

  (Jeg bruker en eldre utgave av PS, har kjøpt Elements, men ikke fått installert den på IMacen....)

  FIn dag til deg:)))

  SvarSlett
 5. Det er som regel frukt som gis som mellommåltid her i huset. Vi har brukt disse smoothiene på pose MYE, lillegutt får en slik hver gang vi er på butikken og handler. Jeg varierer mellom de forskjellige merkene som regel, lillegutt pleier å få velge, men jeg prøver faktisk å unngå å kjøpe Nestlé fordi de har en forhistorie med å være relativt lite etisk bevisste... Men så er det ting som bare Nestlé har også, for eksempel babygrøt naturell (altså uten frukttilsetning) - der har de liten konkurranse gitt! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Sissel:)

   Takk for innspill:)
   Det er jo ikke noen tvil om at Nestlé har fått god konkurranse de siste årene fra flere gode aktører, og det tror jeg er sunt, og skjerper forhåpentligvis alle til å lage enda bedre og variert barnemat:)
   Jeg er også veldig fleksibel med hvilke merker jeg velger, og kjøper helst økologisk:)

   Ha en fin dag:)

   Slett
 6. Jeg bruker også disse ofte til min ettåring. At det er økologisk og uten tilsetningsstoffer er det aller viktigste! Valget har derfor så langt falt på Ellas kitchen. Dersom jeg hadde blitt forsikret (fra fagpersonell) om at dette er like sunt som når man lager ser selv ville jeg gitt det mye oftere. For jeg får litt dårlig samvittighet... Og det smaker jo ganske kunstig.... Lykke til! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei:)

   Ellas er en favoritt her i huset også:)

   Slett
 7. Hei Kjersti!

  Spennende generelt dette temaet med mat, barn og kosthold. Har selv to små gutter hjemme på henholdsvis 2 og 4 år og de er som de fleste andre barn, veldig glad i frukt. Begge mine liker smoothies og fra tid til annen kjøper jeg disse smoothiene på pose og sender med i matpakkene. De er jo praktiske og enkle og ha med seg rundt, mini på 2 år klarer fint å drikke uten og søle nå. Men nå er det vel også sånn at barn heller ikke skal spise ubegrenset med frukt hver dag? 5 om dagen skal vel faktisk inneholde to frukt og 3 grønnsaker. En ernæringsfysiolog med spesialisering på barn og kosthold hadde vært helt utrolig lærerikt og få med på dette eventet. Vet det er mange som er opptatt av dette og vil lære mer. Lykke til! Cathrine

  SvarSlett
 8. Hei Cathrine:)

  Takk for innspill:)
  Ingen tvil om at de også kan bli FOR mye frukt. Spesielt eple har jeg hørt ikke er noe særlig for tennene...
  Kunne også tenkt meg litt info fra en ernæringsfysiolog, jeg skal ta dette videre:)!

  Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 9. Hello!
    I think the organic natural fruit is best for a child's health! Purees like these is very good alternative only in specific cases. When my child was younger I used pureed "HiPP bio".
    Normally my son's lunch is a piece of fruit with some nuts, raisins, pine nuts or almonds or hazelnuts.
  Your photos are gorgeous as always!
  (pardon the translation is to GoogleTranslate)
  Greetings!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anna:)

   Thanks for your feedback:)
   I think I would like your son´s lunchbox;)
   And thanks for your kind words♥

   Slett
 10. Hjemme hos oss er det storforbruk av frukt og grønt. Når minstejenta mi ble født var det helt nytt med slike smoothieposer (fra Ellas Kitchen) og man fikk de først kun i helsekosten til ganske dyr pris. Jeg er glad det nå etterhvert er blitt et bedre utvalg av ulike merker og smaker for her spiser faktisk både minste (veldig snart 4 år) og eldste (9 år) sånne som mellommåltid og til "kos" i matpakka på skole/barnehagen. For meg er det aller viktigst at de er økologiske, og uten melk sine mine ikke tåler det (noen putter yoghurt i, noe som er maks irriterende)så er det pris som en nr. 2. *♥*

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mie:)

   Ja, smoothie, om det er på boks, pose eller flaske er tydeligvis populært hos barn i alle aldre:)
   Jeg var faktisk ikke klar over at noen har melk i...!
   Og ja, de varierer veldig i pris har jeg også merket meg!

   Ha en fin kveld, og takk for tilbakemelding:)))

   Slett
 11. Visste du at Nestle boikottes i 20 av verdens land pga aggressiv markedsføring av barnemat? De anbefaler blant annet kvinner i U-land å gi morsmelkerstattning i stedet for morsmelk. Noe å tenke på...

  SvarSlett
 12. Hei Anne:)

  Ja, den setningen er noe jeg har lest tidligere, og den er Nestlé sikkert veldig klar over.
  Personlig så favoriserer jeg ingen varemerker fremfor andre, ikke i dette tilfellet heller...
  Samtidig har jeg heller ikke hatt noen personlig grunn til å boikotte Nestlé, og jeg vet at de ønsker tilbakemeldinger av alle slag, positive som negative, med forhåpentligvis et mål om å bli bedre, og ta lærdom av sine forbrukere.

  Takk for for din feedback, ha en fin kveld:)))


  SvarSlett
  Svar
  1. Kjersti! Takk for at du svarer! Jeg syns ikke man kan ta så lett på det. Det som nevnes over er i alle fall personlig grunn nok for meg så det holder. En ting er å kjøpe det, noe annet er å bistå dem med markedsføring. (Beklager at jeg er litt krass, men syns denne saken er så ille. Spesielt siden det går ut over uskyldige små.)

   Slett
  2. Hei igjen Anne:)

   Du trenger absolutt ikke beklage dine utsagn, du har selvfølgelig rett til å mene det du vil:)
   På eventet vil vi stille Nestlé spørsmål rundt alt det som kommer frem her inne, men jeg respekterer om du ikke vil delta...

   Ha en fin kveld,
   hilsen Kjersti

   Slett
  3. Altså: Du kjenner til konsekvensene av Nestlés aktiviteter i U-land, men velger likevel å være med på å markedsføre konsernet?

   Slett
  4. Ja, godt spørsmål, Sigrid.

   Saken er gammel (Organisert Nestlé boikott startet allerede i 1977), men dessverre fortsatt like aktuell. Les her: http://en.wikipedia.org/wiki/Nestl%C3%A9_boycott
   Så sent som Mai 2011 ble Nestlé anklaget for å belønne helsepersonell i Laos for å markedsføre morsmelkerstatning på bekostning av morsmelk.

   Men som du sier, Kjersti, jeg burde vel møte opp selv og høre hva de har å si til sitt forsvar.

   Slett
  5. Hei Anne:)

   Synes absolutt du skal komme på eventet:)
   Jeg kommer tilbake med tid og sted om ikke lenge!

   Hilsen Kjersti

   Slett
  6. Jeg syns det hadde vært fint om du svarte på spørsmålet til Sigrid.
   Hilsen Anne

   Slett
  7. Hei igjen Anne

   Tror jammen du har mer oversikt her inne i kommentarfeltet enn meg jeg;)
   Jeg ble med på dette fordi jeg syntet temaet barn og frukt er interessant, uavhengig av om det var via Nestlé eller en annen produsent. Så får du heller dømme meg for det...
   Og så tenker jeg at dersom dette temaet rundt Nestlé sin markedsføring er så viktig for deg (noe jeg har full respekt for), så har du jo en gyllen mulighet til å "face" Nestlé direkte på dette eventet. Så da gjenstår det jo bare å se om du dukker opp...?:)

   Ha en fin helg,
   hilsen Kjersti

   Slett
  8. Heisann Kjersti,
   Det er vel ikke akkurat konsernsjefen som kommer på dette eventet, regner jeg med? Jeg tror ikke det har så mye for seg å stille en salgsmedarbeider til veggs. Dessuten driver jeg ikke med anti-Nestlékampanje på fulltid :) Fikk bare det innfallet at jeg skulle tipse deg om at du er med på å markedsføre et selskap som står ansvarlig for spedbarnsdød flere steder i verden. Men du er selvfølgelig fri til å samarbeid med akkurat hvem du vil!
   Hilsen Anne

   Slett
 13. YES! I finally found this web page! I’ve been looking just for this article for so long!!

  SvarSlett
 14. spennande :)

  lykke til med eventet, han litle sjønningen såg fornøyd ut med å vera smakstester.

  Henriette

  SvarSlett
 15. Kul att hitta en blogg utanför Sveriges gränser.

  Stilrent och fint har du!

  Mvh Sanna

  SvarSlett
 16. Med en gutt på to år og en jente på 8 måneder, er vi storforbrukere av frukt og grønt. Både vi voksne og barna er veldig glad i smoothiene man får kjøpt på butikken, så det blir kjøpt inn flere ganger i uka. Storebror går i barnehage tre dager i uken, og før med seg en smoothie til ettermiddagsmåltidet de dagene han er der. Jeg synes det er et mye bedre alternativ enn joggurt. De dagene han er hjemme kutter vi opp frukt, gjerne flere typer siden det blir så mye mer spennende da :-) Ellers, så likte barna veldig godt den nye til Nestle, men når prisen plutselig økte fra 10 til 15 kr, gikk vi heller over til HIPP igjen. Likte veldig godt smaken på Nestle sine, veldig mye bedre enn Ellas Kitchen, men har funnet en fra HIPP med fire frukter som også smaker veldig godt og koster litt mindre. Når inneholder og smaken stortsett er det samme, velger jeg heller det rimeligste alternativet. Ellers er jeg opptatt av at all mat, både frokost, mellommåltid, middag og kveldsmat, skal være mest mulig naturlig. Jeg lager det meste fra bunnen av, utenom grøt til minstejenta og smoothie/fruktpure som vi spiser innimellom. Jeg tenker litt på dette med holdbarhetsdato på produktene, og liker ikke helt tanken på de fleste produktene har veldig lang holdbarhetstid. Kunne gjerne tenkt meg å høre mer om det :-)

  SvarSlett
 17. Dersom du tek smootieposen og legg i ein AVENT tutekopp, so kan dei drikke av den uten å trykke den flat og få alt utover seg :) Trur eg :)

  SvarSlett
 18. Her går det også i smootieposer. Minimunchkin på 17mnd elsker de og hun har valgt seg noen favoritter. De går ned på høykant :) Vi blander på å kjøpe fra Hipp, Ellas Kitchen og Nestlè. Vi bruker frukt, bær, smoothie og små yoghurter som mellommåltider. Når vi skal ut, tar jeg alltid med en smootiepakke i tilfelle. I helgene lar jeg minimunchkin velge mellom 2 pakker bær i butikken og det er alltid stor suksess :)Dette eventet er noe jeg kunne tenkt meg å være med på :) Ønsker deg en flott dag! (legger meg til som følger :))

  SvarSlett