søndag 23. mai 2010


Enklere enn dette kan det ikke gjøres...



Jeg lagde en smuldrepai denne helgen, og for å si det sånn, denne kan ALLE lage! Oppskriften og fremgangsmåten er kjempeenkel, og jeg lover at den smaker det himmelsk!
Fyllet kan jo varieres i det uendelige, denne gangen valgte jeg kun bjørnebær...




I tillegg så smaker bjørnebær veldig godt sammen med vaniljeis, så den kombinasjonen kan absolutt anbefales! Jeg synes man må ha enten is eller vaniljesaus til... Paien serveres jo lun, og da er det godt med noe kaldt ved siden av;)




Bland 2 dl hvetemel, 3 dl havregryn og 5 ss sukker i en bolle. Bland inn 150g meierismør.
Ikke bland for mye, den skal være smuldrete, ja litt sånn klumpete egentlig...
Dekk en paiform med halve massen. Legg på bær og strø resten av massen over.
Inn i ovnen, 200 grader, i 15-20 min...
Og vips, du har en nydelig dessert, eller bare litt helgekos;)

Håper dere alle nyter en herlig pinse...
Det gjør i allefall vi, med hyttetur, strålende sol, og gode venner på besøk:)


Klem
Kjersti



21 kommentarer:

  1. nam,nam!
    kos dere

    klem beate

    SvarSlett
  2. Denne må jeg prøve ut, elsker enkle oppskrifter.

    SvarSlett
  3. Sikkert VELDIG godt! Bildene er jo SÅ inspirerende og flotte!

    SvarSlett
  4. Enkelt og greit, og sikkert kjempegodt ja! I like! Denne skal absolutt testes! Ha en fin 1.pinsedag!

    SvarSlett
  5. Kjersti, takk for tips!
    Denne må jeg prøve i dag... Mann og barn kommer hjem i dag, så da kan jeg overraske med deilig kake!
    Fortsatt fin pinse...
    klem Randi

    SvarSlett
  6. Nam, denne så fristende ut! Og skal definitiv prøves i dag!!
    Ha en fin søndag!
    klem E

    SvarSlett
  7. Mmmm! Smulepai er godt! Eg brukar å lage smulepai med eple og kanel, men eg trur jammen eg må prøve denne varianten òg!

    Ha ein god 1. pinsedag! :)

    SvarSlett
  8. Mmmm, den så god ut!!!!
    Fine bilder, som vanlig:)

    Ha en flott dag! Hilsen Stine

    SvarSlett
  9. Mmmm så deilig:) Takk for oppskrift! Nå er tallerkenhyllen i hus:) Hvilken lykke! Herlig!
    Skal henge den opp i ettermiddag.. :)
    Gleder meg:)
    Takk for en hyggelig handel:)

    Klem fra
    Lotta

    SvarSlett
  10. mmmm....sånne enkle oppskrifter er nesten for gode til å være sanne!! godt det er bare nesten ;)
    ha en herlig søndag!
    klem fra Barbro

    SvarSlett
  11. tusen takk for tips.
    så godt ut!

    SvarSlett
  12. Mums fillibabba!!1 Så smaskigt det ser ut. För min del är det dax att fixa med grillat! Ha en skön söndagskväll! Kram J

    SvarSlett
  13. Hei vennen. Dette så jammen enkelt og greit ut, og er det noe jeg liker (trenger?) når det gjelder bakstoppskrifter så er det at de er enkle å smelle sammen ;)

    Håper du har en fin pinsehelg med dine kjære :)

    SvarSlett
  14. Nam, nam! Må lage en med bringebær i morgen! Det er jo ordentlig SOMMERLYKKE! Kos dere!

    SvarSlett
  15. OMG som ungene på skolen sier! Dette så godt ut! Er ingen storbaker, men dette kan jeg nok klare :)

    Fortsatt god pinse

    SvarSlett
  16. mmmmm...denne må prøves!!!
    Liker enkle oppskrifter til deilige kaker :p
    Klems Marie

    SvarSlett
  17. Det så veldig godt ut!! Kjempebra tips!:) God pinse Kjersti!:)

    SvarSlett
  18. Hei søteste! Gjett hva vi har hatt til dessert i dag da? Smuldrepai a`la Kjersti! Jeg trodde jeg ikke hadde bør, men fant en stor pose med frosne jordbær i frysen og det ble snadder! Det var uvant konsistens, men vi likte den utrolig godt hele gjengen og har nesten spist opp hele... Så takk!:) Håper dere har hatt en fin søndag! Klem H

    SvarSlett
  19. Utrolig digg at Ifralahell linket hit idag. Gjett om hva som blir dagens dessert da....jordbær og rabarbra blir fyllet her idag!! Ut å plukke!!

    Forresten likte jeg bloggen din veldig godt, så jeg legger deg til hos meg jeg.....

    Ha e flott siste pinsedag!! hverdagen imorgen igjen!!

    Klem Aase

    SvarSlett
  20. Oooooohhhhhh, GOTT, jag ska göra äppelpaj idag =)
    Här åskar de för fullt, jag går och små pysslar här hemma, å njuter av ledig dag!
    Ha de gottit
    kram josse

    SvarSlett
  21. Takk for tipset, denne så kjempegod ut og skal prøves ut.
    Ha en fin uke!
    Klem Elizabet

    SvarSlett