I sitronhimmelen & og noen fototips
I dag var jeg tidlig på´n, innom både en Maxbo og en Byggmakker på "beisjakt", og på vei tilbake stoppet jeg innom butikken. Det er farlig og fristende med bakervarer med en gang man kommer på innsiden, og i dag klarte jeg ikke motstå disse sagfige og sprøe croissant´ene;)
Men det som tok disse til nye høyder i dag, var et tilfeldig funn i syltetøyhylla. For en sitronelsker, banket hjertet fort litt raskere da jeg plutselig kom over et glass med sitron marmelade....
Og jeg mener, seriøst, dette er noe av det beste jeg har smakt, ever! Jeg har laget lemoncurd tidligere, men dette var bare fantastisk godt!
Jeg liker kontraster, også når det kommer til smaksløkene, og det er noe med kombinasjonen syrlig mot den søte baksten, ja rett og slett delicious... Vil tro denne marmeladen også er veldig god sammen med en mild ost. (Må testes i løpet av helgen...)
Tusen hjertelig takk for alle fine kommentarer og innspill på forrige innlegg, både på lillemann og bildene:))
Det dukket opp en noen spørsmål i kommenarfeltet, og jeg tenkte jeg kunne prøve å svare her og nå.
Jeg kvier meg egentlig for å uttale meg om fotografering og redigering, rett og slett fordi jeg er selvlært og ikke vet helt hva jeg driver med selv...;)
-Jeg er selvlært og bruker Youtube og Google, noe jeg anbefaler.
-Jeg har et Canon 550D kamerahus (ønsker meg veeeldig 7D)
-Jeg har 3 objektiver;
-Canon EF 50mm f/1.8
-Sigma AF 24-70mm f/2.8
-Canon EF 18-200mm (bruker aldri inne)
-Jeg har blitt veldig glad i Sigma objektivet, og har brukt det på de siste innleggene.
-Jeg har stativ, men bruker det sjelden. På bildet over derimot (som jeg er med i), har jeg stillt inn kameraet på selvøutløser.
-Jeg er heldig å ha en stue med mye dagslys, og tar helst bilder sent på formiddagen når sollyset ikke er så gult.
-Husk også å stille inn hvitbalansen, dette er helt avgjørende for hvordan bildene blir.
-Når det kommer til redigering, bruker jeg en eldre Photoshop utgave. Her har jeg også lært meg det lille jeg kan på egenhånd, og jeg redigerer veldig enkelt.
Jeg endrer gjerne litt på "brightness/contrast", "curves" og "photofilter".
Noen ganger benytter jeg meg også av nedlastede "actions" og "brushes".
For å få skarpere øyne, henviser jeg igjen til fremgangsmåter på Youtube:)
Håper dere fikk svar på noe av det dere lurte på i allefall:)
Fin fredagskveld,
KLEM
Mmmmmm...det hørtes og såg veldig godt ut!!! :-)
SvarSlettHa en flotters fredag!
Mmmmmmm så herlig! Flotte bilder! God helg!!!:) Klem
SvarSlettHerlege bilder! Og fine tips, har blitt veldig glad i 50mm objektivet ;)
SvarSlettfin helg,
klem e
Den sitronmarmeladen så veldig god ut, jeg er også en sitronelsker, så den må jeg nok prøve. Du tar så flotte bilder, takk for nyttige fototips.
SvarSlettHa en super helg!
Så kjempedeilig ut! Her er jeg HELT borte vekk i hjemmelaget ripsgele for tiden. Nums!
SvarSlettGod helg til deg!
Jättefina bilde:) kul att du rekommenderade det objektivet, ska kika på det är nämligen med sugen på
SvarSlettett 2,8:) trevlig helg! Mia
Hei!
SvarSlettSå deilig ut, herlige bilder:)
Sov godt
Klem Merete
Mmm, vad gott det låter ...
SvarSlettEn 550d, vill ha, vill ha!
/ Cajsa
Jeg også er så glad i sitron!
SvarSlettTakk for tips :)
Skal investere i kamera i sommer..gleder meg! Vet ikke helt hva jeg skal kjøpe enda, så derfor er det så hyggelig når noen deler sine tips i blogglandia :)
Ønsker deg en fin helg!
-Silje
Tack för bra tips!
SvarSlettHa en fin lördag!
Kram Jenny
Spennende å lese hvordan andre gjør det. Jeg (vi) tar alle bildene våre i raw format noe som gjør de enda bedre for redigering i etterkant. Gjør du det?
SvarSlettJeg lurer litt på den fonten du bruker på bildet over her, du skriver delicious lemon, hva heter den?
:) Hilsen Mette
Du visar alltid väldigt fina bilder.
SvarSlettTack för tipsen!
//Annie
Wishing for a new camera but cant decide on whether it being a canon or a nokia... Loving the little guy pictures and amazing to see how time flies.. I have seen so many bloggers seen become mother in the years I blog ;)
SvarSlettReally impressed! Everything is very, very clear, open is a description of the problem. It contains the information.
SvarSlett