søndag 8. april 2012


En (altfor) fristende dessert...








God 1. Påskedag:) Har dere hatt noen fine fridager? Har har vi kost oss sammen hele uka, og spist altfor mye... Men det hører jo påsken til, og kose seg skal man jo når man har fri;)
I går stod lammestek på menyen, og til dessert fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på sjokolademarengs. Jeg er en pavlovaelsker, og ville ta marengsen litt videre...
Og HERLIGHET..., jeg har ikke nesten ikke ord, så fantastisk godt!!!
Og så må jeg innrømme at jeg synes de ble så vakre, at jeg måtte legge en til side, for å vise dere;)










Jeg lærer noe hver gang jeg kokkelerer, og denne gangen plukket jeg også opp noen nyttige tips. Pisk marengsen i 10 min. over vannbad, for så å ta den av, og piske videre til den er avkjølt. (Jeg lover, når dere tidligere har pisket marengs, og trodd at den var klar, fordi du kan snu bollen på hodet, bare FORTSETT!!!)
Jeg holdt på lenge at jeg virkelig kjente motstand og ble sliten i armen;)
For å få til "marmoreffekten" med sjokoladesausen, veeeldig forsiktig vend den inn med en slikkepott.
Jeg valgte å bare legge dem på stekebrettet med en spiseskje, men i og med at massen ble så stiv som den ble, kunne jeg også ha brukt en kremsprøyte med noen lekre wiltontupper...
Selv liker jeg best denne litt "klattete" og natrulige looken;) Sett ovnen på 100-125 grader, og stek i ca 1 time.
Server toppene med vaniljekrem og de bær du måtte ha i hus;)





(Jeg vet allerede nå at årets 17 mai pavlova vil inneholde en ekstra ingrediens...;)



Her våknet vi opp til nok en fantastisk solrik dag, og jeg tror sannelig det må bli en trilletur, i håp om å kvitte seg med noen kalorier;)

Jeg ønsker dere alle en fortsatt fin Påske:)


KLEM



35 kommentarer:

  1. Åhhh, du vet å friste du!
    Her er det boller med vaniljefyll på menyen i dag...

    Nyt dagen

    Klem

    SvarSlett
  2. Åh vilka otroligt vackra bilder och marängen, ja den är mer än lockande. Måste handla chokladsås och prova laga dessa med barnen.
    Önskar dig en fin fortsättning på påsken!
    Kram

    SvarSlett
  3. Mmmm dette så bare nydelig ut.
    Å de var jo bare lekre å se på :-)
    Takk so deler.
    Hilsen en annen marengselsker ;-)

    SvarSlett
  4. OMG Kjersti, dette var noe av det lekreste jeg har sett, og kommer garantert til å lage snarest! Sjokoladesaus på flaske? Type freia?
    Jeg er en skikkelig pavlovaelsker jeg også, gøy å variere litt:)

    Bildene er bare fantastisk!

    Ha en fortsatt fin påske!

    Klem, Marte

    SvarSlett
    Svar
    1. Jaaa, type Freia, Marte:))) KLEM

      Slett
  5. Ser fantastisk gode ut ja! Og ganske lett å lage virker det som (sier jeg som aldri har laget marengs..)

    Har lyst til å bake noe i dag jeg, men vet ikke helt hva enda..

    SvarSlett
  6. Nam! Dette må prøves!
    Vakre bilder!

    Ha en fortsatt fin påske!

    SvarSlett
  7. Nam! Dette må prøves!
    Vakre bilder!

    Ha en fortsatt fin påske!

    SvarSlett
  8. Mmmm! Mums vad gott!
    Detta måste provas!
    Ha en fortsatt fin helg!
    Kram Jenny

    SvarSlett
  9. Åååh, rett og slett nydelig! Denne oppskriften må jeg prøve, elsker pavlova ;)
    Ha en nydelig dag!
    Klem
    Camilla

    SvarSlett
  10. Såg knallgode ut! Dei må berre prøvast...

    Fortsatt god påske til deg!

    SvarSlett
  11. Hei!

    Dette så utrolig fristende ut:) dette må prøves:)
    Ha en strålende dag!

    Klem Merete

    SvarSlett
  12. Dette så farlig fristende ut...må nok prøve disse en gang :) Nydelige bilder som vanlig <3 Lekkert <3 Fortsatt god påske!

    SvarSlett
  13. Looks delicious! Such lovely photos...
    Happy Easter
    Margret

    SvarSlett
  14. Vakre, vakre bilder - og ikke minst fristende!
    ..nam : )

    Har ikke laget med sjokolade i før, så det må jeg
    nok teste ut : )
    Kos dere på trilletur,
    KLEM

    SvarSlett
  15. Mmmm, det så godt ut!!
    Og for noen lekre bilder:)

    Ha en fin fin påskedag ♥

    SvarSlett
  16. Wow hvor ser de lækre ud!
    Har først lige fundet din blog nu - men er meget betaget :-)
    Sidst i februar gav du et lille glimt af, hvordan dine to drenges kommende værelser vil se ud - hvornår mon vi kan have glæden af at se det endelig resultat?
    God påske!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Lise:) Rommet skal få ny kledning, tak og gulv, så det er ikke helt ferdig ennå;) Klem

      Slett
  17. Å, det så utrolig godt ut!
    Får helt vann i munnen her jeg sitter...
    Supert desserttips!

    SvarSlett
  18. Mm, så kjempedigg ut ja! Men... Må jeg må vel roe ned søtsakene nå som påsken går mot slutten. Har blitt litt vel mye! Hehe :) utrolig lekre bilder :)

    SvarSlett
  19. Pavlova er virkelig snaddergodt!
    Nydelige bilder! :O)
    Klem

    SvarSlett
  20. Ummm...det ser knallgodt ut! Nydelege bilete!

    God andre påskedag til deg...

    SvarSlett
  21. MMmmm disse så helt fantastisk gode ut, og SÅ dekorative! Skal garantert testes da jeg selv elsker alt med marengs... :o) Fortsatt GO PÅSKE !

    SvarSlett
  22. Hei

    Herlighet så nydelige å se til å de hørtes også helt fantastiske ut!! Dette må prøves ut :) Er også en Pavlova (+ sjokolade) elsker så dette faller garantert i smak :)

    B I R T E

    SvarSlett
  23. Mums, det ser gott ut!!

    Minns du vem som gjorde er Juno säng? Har bara hittat Noah sängen från Dk, är det samma som er? De var iofs inte så billiga om man jämför. Vi vill ha en Juno men inte en begagnad :S Vore jättelycklig om du har tid att svara :)

    SvarSlett
  24. Ser verkligen smaskens ut mmm
    Kram Eva

    SvarSlett
  25. Dette så fantastisk godt ut!

    SvarSlett
  26. De der så utrolig gode ut! Og ikke minst noe som er gjennomførbart, enkelt og greit :-)

    Tusen takk for oppskriften!

    Anita

    SvarSlett
  27. Nam nam nam! Og for noen lekre bilder! Det gjør det om mulig enda mer fristende:)

    Klem Tessi

    SvarSlett
  28. Will someone please give ingredients and method in english. Thanks!

    SvarSlett