søndag 29. mai 2011



En ny vegg ble til...





Jeg skrev for et par uker siden at jeg hadde malt og skrudd litt, lovte dere selvfølgelig også bilder, og her er altså resultatet. 
Da vi flyttet kjøleskapet 50 cm til venstre (inn mot spisebordet), fikk jeg frigjort en liten veggplass som passet perfekt til det lille drivved-beisede bordet mitt. Over tenkte jeg med engang at jeg ønsket noen flere hyller, og sånn ble det.
Vi har et pittelite kjøkken, med altfor lite oppbevaringsplass, så jeg prøver å utnytte de muligheter som dukker opp. Zink spannene fra Ikea har jeg flere av, og de brukes til kildesortering. Praktisk og pent å se på;)






Jeg får stadig vekk (selv om jeg har svart på spørsmålet noen ganger), mail og kommentarer der dere lurer på gardinene våre. Systemet heter 1700-talls rullegardin, og forhandles av Toso Interiør her i Norge. 
Jeg kom over en reportasje i Elle Interiør for 3 år siden, der jeg falt for denne løsningen, og da var jeg ikke sen med å sjekke de ut nærmere. 
Vi har et hus der ingen av vinduene har standard mål, og derfor passet denne spesialtilpassede løsningen perfekt. Ringer, tråd og skinnreimer, følger med, mens stoffet er Naturlin fra Stoff & Stil.






På hyllene finner man litt av alt. Noe Ikea og Granit, samt loppisfunn og gamle skatter. Jeg er veldig glad i klipsmagnetene fra Granit, og både bilder og kalender holdes godt oppe på kjøleskapsveggen.
Jeg liker en nøytral base som går i grått og hvitt, og nettopp derfor er jeg så glad i mine cremefargede duppeditter som bryter og myker opp. Et kjøleskap kan kanskje ikke betegnes som en duppeditt, men dere skjønner hva jeg mener...;)


I dag skal jeg og Lukas bake kladdkake og lage hjemmelaget pizza. Pappan skal på en liten reise, så vi får hyggelig overnattingsbesøk av min kjære lillesøster. Hun kom endelig hjem fra Hawaii denne uka, og siden hun også har en liten bebis i magen sin var det jo ekstra hyggelig å få henne hjem:) Tenk at jeg er så heldig å skulle bli tante til ei lita tulle, bare noen få uker etter at jeg selv blir mamma igjen



Ønsker dere alle en herlig søndag,
klem Kjersti



torsdag 26. mai 2011



Naturens egne skatter




Noen av fordelene ved å bo nærme sjøen, ja jeg kan forsåvidt ikke komme på noen negative grunner i det hele tatt, er tilgangen til disse vakre naturskattene. Det er noe med formen og patinaen, som går rett hjem hos meg...
Jeg føler meg litt som på skattejakt når jeg trasker rundt og leter, og denne gangen var jeg heldig og fant mer enn jeg kunne bære i en omkrets på et par meter!

De er først og fremst vakre, men her hjemme har de vist seg å være ganske så praktiske også. Det siste året har favoritten vært grenen på kjøkkenet.
Nå har jeg hatt planene klare for mine nye funn en stund, men de er jo så vakre i seg selv, så jeg måtte bare vise dem frem.
Det er bare å brette opp ermene, og finne frem de resterende rekvisitter, så dukker resultatet opp her inne om ikke lenge...;)

Selv om det er litt stille her inne om dagen, så er jeg ikke så langt borte. Forberedelser til den nye bebisen, og masse annet som fyller opp kalenderen, gjør at det går litt lenger mellom innleggene... Veldig hyggelig å se at så mange av dere allikevel titter innom meg:)



klem Kjersti



lørdag 21. mai 2011



Noe på gang...




I dag setter vi forhåpentligvis igang med å "bygge" ny vegg bak sofaen. Den veggen har nemlig irritert meg siden vi flyttet inn... Det synes nok ikke på noen av bildene, men nå blir det i allefall en stående plankevegg der, og jeg kan legge den 5 år gamle irritasjonen til side;)
I tillegg vurderer jeg (og har nok også bestemt meg) å gjøre noe med det hjemmelagde sofabordet...

Jeg var på et lite fotooppdrag i går, der jeg tok bilder av en tvillingmamma. Det sprøeste er at hun er høygravid igjen, nå med tvillingpar nr TO!!! Blir sliten bare av tanken kjenner jeg:) 
Spennende og utfordrende var det i allefall å fotografere, og jeg er noen erfaringer rikere.
På turen var vi innom Rått og Sanselig i Larvik, og jeg klarte rett og slett ikke å motså denne skjønne lykten. Jeg har en forkjærlighet for lykter i alle størrelser og fasonger, og denne kommer til å gjøre seg i min nye stuekrok.
Nå er det bare å komme seg ut i go´været, så lenge det måtte vare...



Nyt helgen
klem Kjersti



onsdag 18. mai 2011



Ønsker meg...


Det er detaljene som teller sies det, og det er faktisk helt riktig. Dette bildet og dette rommet hadde aldri hatt den samme atmosfæren dersom det liggende vinduet over døråpningen ikke hadde vært der.
Det er sånne løsninger som fanger meg, som får meg til å  stoppe opp og bare nyte det jeg ser...
En ting er at det er vakkert å se på, men det kanskje aller viktigste (for min del) er dagslyset som slippes inn, og gir rommet noe helt spesielt...
Grunnen til at jeg viser dette bildet (lastet det ned fra Hemnet i fjor høst), er at jeg ønsker meg en lignende løsning i det kommende tilbygget vårt. (mange tanker og ønsker i hodet mitt om dagen...)
Vi får det veldig høyt under taket, og da har jeg lyst til å utnytte denne høyden ved å gi lys til de rommene som vil ligge vendt mot nord. Når vinduene plasseres så høyt, vil de jo uansett ikke være til sjenanse for noen, og jeg tror det vil skape en fin effekt og romfølelse i en smal gang.
Aaah, det er deilig å bli inspirert...


Tusen hjertelig takk for alle tilbakemeldinger på forrige innlegg, dere er jo bare for gode:)
Håper alle hadde en fantastisk dag i går, selv var jeg så sliten når dagen var over, 
at jeg kom meg nesten ikke opp av sofaen;)


Klem Kjersti



søndag 15. mai 2011



Kulerund...




Ukene flyr, og vel passert 30 uker, innser jeg nå at det er faktisk ikke så lenge igjen til jeg plutselig er mamma til to søte små:) Når i tillegg sommeren står for tur, vet jeg at den siste ventetiden vil gå enda fortere...
Det er jo helt klart annerledes å gå gravid når man har barn fra før, og løfting og bæring av de små kommer man liksom ikke utenom. Det "praktiske" med en stor mage, er jo at den fungerer perfekt som et sete, der storebror sitter fint som bare det;)
Jeg fryktet lenge å ese ut noe helt vanvittig, da magen denne gangen poppet ut veldig tidlig. Nå føler jeg den har stabilisert seg litt i allefall, selv om man jo til tider føler seg både stor, tung og vaggende...
Men herlighet, dette kan jo (som jeg har sagt tidligere) ikke måle seg med noe annet, og jeg virkelig nyter det lille livet inne i magen, og de stadig kraftigere sparkene fra en tilsynelatene like aktiv krabat som storebror;)

(Lukas har på seg grå sixpence fra Zara, tøffeste jeansen fra I Dig Denim, bestefarskjorte fra Kappahl og grå Converse)


Ønsker dere alle en deilig dag,
(kanskje skal noen, som meg, i gang med 17 mai forberedelser...?)


klem Kjersti


onsdag 11. mai 2011


Litt sommershopping
og noen tanker om Glansdagen...





Det er jo ingen hemlighet at jeg liker sortementet til Granit, og selv om bare deler av årets sommerkolleksjon har kommet på nett, har jeg allerede plukket meg ut noen favoritter...
Alle produktene deres, ja hele konseptet, har jo et "basic" preg, noe som gjør at det passer inn i de fleste miljøer.
Jeg har fått utallige mail det siste halvannet året, med spørmål omrkring mine gamle eplekasser. Til dere som ikke har funnet noen, og som bor her på Østlandet (ja, for Granit finnes jo dessverre bare i Oslo), så kan kanskje varianten på bildet over være et godt alternativ...? Bare et lite tips:)
Veska på bildet under (med jutereimer), falt jeg pladask for, og jeg er bare nødt til å ta den i nærmere øyesyn ved neste Oslotur;)


Og apropos Oslotur...
Glansdagen, i regi av NIB (om bare en drøy måned), er noe jeg har sett frem til lenge, og jeg synes det er fantastisk hva jentene har fått til i forkant av denne helgen!
Allikevel har jeg vært veldig usikker rundt denne dagen, grunnet min fødselstermin, som er bare få uker unna...
Etter mye frem og tilbake, har jeg bestemt meg for at denne dagen SKAL jeg få med meg, og billett er bestilt:) Jeg skal knipe igjen i ukene før, og ser frem imot å møte mange av dere:)
Jeg ser rundt om at mange frykter å komme helt alene, uten å kjenne noen, men jeg tror dere vil bli overrasket over hvor lett praten vil gå. Dette er en fantastisk (og sjelden) mulighet til å stifte bekjentskap med jenter som deler samme lidenskap! Jeg har møtt noen av mine nærmeste bloggvenner i løpet av det siste året, og ville aldri vært foruten...

I tillegg ser jeg at jeg er nominert i kategorien "Trend"
i selskap med 14 andre fantastiske blogger!!! Utrolig koselig, tusen takk:)

Kommer DU også??:)



klem Kjersti



tirsdag 10. mai 2011



Dagens...












Noe av det mest smakfulle jeg kan lage (både til hverdags og til fest), er en innholdsrik salat. Salat høres egentlig ganske så kjedelig og lite mettende ut, men jeg kan love at denne varianten kan fylle de største mager...;)
Mitt lille tips er å ta i selve salatbladene til slutt. Det jo ikke de det er mest smak i eller det som metter mest, og da er det kjedelig å begynne å feil rekkefølge og ende opp med en salat med altfor mye grønt...

Jeg har nevnt ingrediensene jeg har brukt, og tar alltid mengder og antall litt på feelingen.
Jeg liker å bruke matvarer med ulik crunsh og konsistens, det skaper en spennende smaksopplevelse, samtidig som det ser delikat ut. (Og nettopp derfor er det viktig at baconet sprøstekes!)
Jeg lager til en dressing av olivenolje, balsamico, sitron, salt og pepper og honning som jeg heller over. Merk at honning setter en fantastisk god smak på salaten, kombinasjonen med det syrlige og det søte er bare utrolig godt!!!

Jeg serverer salaten med en hjemmelaget aioli, der jeg bruker ett egg, ca 3 dl. nøytral olje, litt dijon sennep, litt chilipulver, hvitløk, salt og pepper.
I både salaten og i aiolien har jeg i hakket Koriander, en krydderurt som virkelig setter igang smaksløkene, og som gjør seg i så mye mer enn bare thai og meksikansk mat...
For å få en ekstra smak på kyllingen, heller jeg over litt soyasaus mot slutten av steketiden, og lar det trekke inn...
Og som tørstedrikke..., en flaske med iskald lemonade;)


Bon appétit!



I dag har jeg for første gang siden jeg ble gravid, tatt i både en drill og malepensel! Selv om kroppen fysisk føles tung (sliter veldig med sterke kynnere...), så har jeg endelig fått tilbake energien min:) Et lite miniprosjekt er straks klart, og bilder av resulatet kommer jeg tilbake med!


Ønsker dere alle en fin kveld,


klem Kjersti




torsdag 5. mai 2011



Barnearbeid ( i en forholdsvis mild forstand...)
og en mammafavoritt





Jeg regner med dere tar ironien i den overskriften, men sannheten er at  når mamman drar frem støvsugeren, så er det en liten pjokk som plutselig tar over styringen;) Han elsker nemlig å støvsuge, på sin helt egne måte!
Etter at vi begge har vært syke den siste uka, og feberen nå er på retur, så er vi litt rastløse begge to...! I dag føles alt litt bedre, og jeg har faktisk gledet meg til å støvsuge mine nye helt hvite gulv...;)






Og så må jeg bare få tipse om en mammafavoritt, være seg et klesmerke! Petit by Sofie Schnoor har vi brukt et par sesonger nå, og min favoritt er de søte undertøysettene med små stjerner.
Lillegutt har nemlig på eget initiativ bestemt seg for å gå uten bleie (selv om den er på på disse bildene), og da var det bare for mamman å handle inn de første boxershortsene:) Settene finnes i flere farger, med både body, langermet genser og nattbukse! 
Et lite tips til dere andre mammaer, som i likhet med meg selv ikke er særlig fan av de variantene med Spiderman. Den tid den sorg...;)


Nyt dagen

klem Kjersti