Helgekos med helgebakst
Og i dag klarte jeg bare ikke å motstå denne fristelsen...;) Er jeg fornuftig så fryser jeg ned halvparten (det er nemlig flere der de kommer fra), men kjenner jeg oss rett, er de borte i løpet av helgen!
Det skal sies at vi har en elendig stekeovn, så jeg oppnår aldri det luftige resultatet jeg ønsker. Til tross for heving, heving og heving....!
Og apropos stekeovn, jeg har fått noen spørsmål om hvor på kjøkkenet den står. Jo, det skal jeg fortelle dere, den står ved siden av kjøkkenøya, helt for seg selv, stuet inn i et hjørne! En forferdelig sak, som jeg så gjerne skulle ha byttet ut... Den er så gammel, at jeg ikke engang kan tyde hvilke innstillinger som finnes;) Det er vel ikke vanskelig å skjønne at jeg ønsker meg en ny, og jeg har planen klar for hvordan den skal integreres i resten av kjøkkenet (til tross for at også den er frittstående). Den som venter på noe godt...;)
Jeg får også en del spørsmål om selve innredningen. Frontene er slette, i hvit høyglans, og de fleste kjøkkenleverandører fører disse. Benkeplaten er en 8 cm tykk laminatplate, og kommer fra danske DFI-GEISLER. Jeg har valgt en "gråpusset" look, og valgt "stål" i front. Det samme har jeg valgt på sokkelen. Rett og slett for å bryte mot alt det hvite, og skape horisontale linjer. Skuffehåndtakene er fra Ikea:)
Tusen takk for tilbakemeldingene på fotoinnlegget,
det er hyggelig å kunne bidra med det lille jeg kan i allefall;)
Nyt helgen!
klem Kjersti
MMmmm...så godt ut!
SvarSlettOg, veldig bra fotoinnlegg, forresten!
God helg!
Ja det så godt ut;)
SvarSlettTviler ikke på at det ligger en god plan for hvor du vil integrere en evt ny ovn i kjøkkenet ditt:)Uff, ja alt det man kan ha lyst på....(iallefall jeg;))Og ikke minst TRenger, for det gjør vi jo også av og til!;)
Ha en fin fin dag!
ohhh så gott det hade smakat..
SvarSlettMina kanelbullar blir alltid torra :)
Måste lära mig att baka ordentligt:)
Kram o trevlig helg¨¨
Madde
Jeg har akkurat lært meg at hemmeligheten bak en god gjærdeig er elting, elting, elting. Det er noe med at man skal tilføre energi til deigen for å danne et glutennettverk som må til for å få en god heving. Også skal vannet være kaldt, for etter en 10-20 minutters elting med maskin er det uansett tilført så mye energi at temperaturen er steget til 20-30 grader. Blir det for varmt dør jo gjæren og da blir det hvertfall ikke noe luftig bakst.
SvarSlettHåper du blir inspirert til å prøve en gang til. Så er det kanskje håp om at noen av de havner i fryseren. :)
God helg!
Hei! Åh det så godt ut!! ;)
SvarSlettJeg lurer på en ting, kost og brett som du har på kjøkkenet, hvor har du kjøpt det? Jeg har lett overalt! ( nesten ihvertfall).
God helg til deg og dine!
Klem Anette
Hei kjære du! Lekre bilder! Eg prøver å stoppe å ete, så eg tør ikkje bake :) Alltid så godtesjuk etter jula... Håper det er bra med deg, og at dagane dine er fiiine! :)
SvarSlettSkal til å slipe benkeplata på kjøkkenet, og har spurd meg litt rundt om voksbruk. Det er opprinneleg ei bøkeplate. Blir så fort raudlig. Undersøkjer om vi kan lute henne? Har kontakta ein fagmann, er nok lurt?
Ha ei flott helg saman med dine!
God klem frå Elin :)
Hei,
SvarSlettJeg har fulgt bloggen din en stund, og vet ikke om du er klar over det, men jeg har lagt merke til at en annen interiørblogger fra Tønsberg veldig ofte kopierer bloggen din?
Ville bare si fra, for det kan ikke være tilfeldig...
Hilsen Laila,
også fra Tønsberg
Mmmm ... Kanelboller er jo så godt!! Eller "snurrer" som barna sier;) Fikk lyst til å bake litt, jeg også ... Hadde ikke helgen vært så travel - vi skal rekke 3 bursdager et par dager! *puh*
SvarSlettHa en ritkig fin helg, vennen!
KLEM KLEM
Anette:)
Så vackert, nam ♥
SvarSlettNå har jeg forsøkt å komme inn på bloggen din en stund men den ble bare stående og laste og laste. Nå kom den heldigvis så fikk jeg sett de deilige kanelbollene og lagt igjen en hilsen til deg for å ønske god helg ♥
SvarSlettHei Anemone:)
SvarSlettTusen takk for tipset, jeg eltet 10 min i kjøkkenmaskin, men kanskje det heller skyldes at jeg er litt for raus med varmegradene på vannet da...;)
Hei Laila:)
Jeg vet nok dessverre altfor godt hvilken blogger du mener... Hun har holdt på slik i over et år nå, og hun har visst ikke tenkt til å gi seg.
Det tragikomiske er vi faktisk kjenner hverandre, og jeg synes bare det er trist for hennes egen del at hun ikke har kreativitet nok til å komme opp med noe eget.
Jeg får stadig tilbakemeldinger fra bloggvenner som har gjennomskuet henne, men hun får bare kjøre sitt eget løp...
God helg:)
Hilsen Kjersti
Kanelbollene så helt nydelige ut!
SvarSlettJeg tror alle som ser dette får lyst på gjærbakst :D
Håper du får en strålende helg!!
Mmmmm, kanelboller eller som vi her på jæren sier kanel i snurrane:-).
SvarSlettNy stekeovn hadde ikke vært feil nei:), jeg har bestemt meg for kombiovn neste gang.
Disse ovnene har damp i tilleg,
det er utrolig bra når en skal steke brød og søt gjærdeig, har de 2 min. på damp før steking, da blir resultatet som hos bakeren:-).
Ha en fin fredag.
Klem Hilde
Mmmm så gott det ser ut. Jag har köpt hem ingredienser för bullbak så vi får se om det kan bli av i helgen kanske.
SvarSlettTrevlig helg!
Kram / Kristina
Hei Kjersti,
SvarSlettSå nydelige bilder du tar (og redigerer regner jeg med, hehe jeg kan ikke slikt og blir så imponert!). Jeg har et hett tips å komme med om bollene ikke blir luftige nok; Sett en langpanne med varmt vann under stekeplata i komfyren. Da blir det en slags dampeffekt og bollene blir veldig luftige og gode! Hever under steking på en måte.
Ikke at jeg kan pårope meg å være noen ekspert, men det kan være verdt å prøve. Oss elendige-komfyr-eiere-imellom ;)
God helg til deg! Beste hilsen Astrid
Enig med deg - Gjærbakst er best! :-) God helg til deg!
SvarSlettYum! Eg fekk frykteleg lyst til å bake skillingsbollar i morgon!
SvarSlettGod helg! :)
mmmmmm ELSKER gjørbakst, og enig med deg snuppa! ingen ting slår det!
SvarSlettde så så gode ut!
god helg!
Hej söta vännen:)
SvarSlettSå härligt att höra från dig.
Jag hade tänkt skriva dig ett mail i helgen för att få höra lite mer och uppdatera mig lite hur det är med dig.
Men gud, vi har också lite bråkigt med lill-Levis på kvällarna. Han som jämt somnat själv i sin egen säng, vill inte alls det längre. Mamma ska sitta på en stol och sjunga för honom. Och visst kan jag göra det ( det finns ju ingen annan som vill höra min sångröst, hahah)Men så kan vi ju inte hålla på hur länge som helst.
Många kramar till dig från mig
Marit
Mmm, ser gode ut!
SvarSlettOg det verste er at de passer fint inn
i interiøret ditt!Hihi:))
Fine bilder, altså!
Ha en fin helg!
Klem, Marte
Älskar kanelbullar, såå gott!! Blir riktigt sugen på att baka lite nu :)
SvarSlettHa en jätte härlig fredag!
Kram Linda
Hei:)
SvarSlettDu, hvor er flisene på kjøkkenet ditt fra? Veldig fint kjøkken:)
Heidi
Du tar så vakre bilder. Jeg er imponert. Når selv baksten ser så god ut..., ja, da... ;)God helg!
SvarSlettHei Kjersti,
SvarSlettKanelboller er noe av det deiligste vi her hjemme vet om. Toppen av herlighet! Spesiellt sammen med en stor kopp kakao med mye krem på toppen :))
Ha en nydelig helg, og kos deg en hel masse.
Aina
Kanelboller er jo så godt.. nam:) ha en flott helg
SvarSlettTakk snille, hadde jeg bodd i nærheten hadde jeg invitert meg selv bort på en bolle eller to.. Tror EJ og jeg må bake i dag jeg:)
SvarSlettFiin søndag til dere!
God klem
mmm
SvarSlettkanelboller i den flotte
klokken
yammi ... ♥
håper du får en fin søndag, klem på deg
Jeg har lest i Jamie Oliver sin kokebok at det er et tips at når man rører ut gjæren i væsken, så kan man tilsette noe søtt rett i den lunkne væsken. Honning for eks.
SvarSlettJeg setter ofte langpannen med gjærbaksten over vasken, og har varmt vann i kummen. Da hever de godt.
Nydelige bilder, som alltid!
Er det denne bloggen som "kopierer"?
SvarSletthttp://nenna-nenna.blogspot.com
jada, det ble kanelsnurr søndag her i dag...
SvarSlettdisse bildene har tydligvis brent seg fast i underbevisstheten min, og jeg har tenkt på kanelsnurrer heeele helgen. i dag bare måtte jeg bake! jum, jum! takk for inspirasjonen!
fiiin søndag til deg.
god klem ♥
Hvor har du kjøpt hyllene, eller hylleknektene, du har på kjøkkenet?
SvarSlettNinni
bra där kjersti!!
SvarSlett♥
Yum, yum! Du har ett så vackert hem! Älskar det råa träet som återkommer!
SvarSlettTack för inspiration!
A
Herlig smakfullt!!!
SvarSlettSkulle gjerne smakt på en av disse ja...
Har endelig fått meg en kitchen aid
så da bør jeg vel kanskje bare prøve meg på slike:)))
Håper alt står vel til vennen!?!
God uke og godklem på deg:)
Hei!
SvarSlettSå gøy å se deg i siste Elle!
Blir så inspirert av stilen din.
Elsker ditt kjøkken.
...og stuebordet ditt...ogogog....masse fiiiint å se her hos deg!
god tirsdag, Kathrin.
hum..i am hungry!!!!!
SvarSlettHei Kjersti,
SvarSlettVi digger bloggen - og følger mye med, både store og små. Vår lille familie har startet en Auksjon på FB-siden til butikken vår der alle inntekter går uavkortet til Stine Sofies Stiftelse. Vi har fått masse god hjelp fra mange Epla kolleger og vil nå henvende oss til våre NIB kolleger på lik linje. Vi har fått laget en sidebar knapp (som er utrolig kul) som vi håper du vil benytte deg av for å bidra til mer omtale av auksjonen. En knapp og du har allerede reddet minst en barndom, les mer her: http://lille-design.blogspot.com/2011/01/en-knapp-sa-er-det-gjort.html
Klem fra Familien S <3
dear kjersti.
SvarSletti am a big fan of your blog. you give me a lot of ideas. i am german and i live in southkorea. it`s not so easy to buy nice things for our flat here, but still: thanks for all the great pictures!!!! :)
anika
Hei Kjersti!
SvarSlettJeg liker så godt skrifttypen du bruker! Hva heter den? (Jeg har ikke blogg og skal ikke kopiere deg!)
Hvordan lager du feks slik tekst som "Kanelboller". Kul.
:)